Kádr pro další sezonu se začíná rýsovat, Dukla uplatnila opci na celkem 12 hráčů

29.01.2024 / Daniel Lhotský

Vyvrcholení sezony 2023/24 se pomalu blíží a společně s ním také průběžně přípravy na tu další. Po několika podpisech nových smluv nyní Dukla uplatnila opci, tedy možnost pokračování smlouvy celkem u dvanácti hráčů. Do další sezony tak budou Dukle k dispozici brankář Adam Beran, obránci Lukáš Číhal, Matěj Vovsík, Filip Dundáček a Patriks Ozols a útočníci Jonáš Jungwirth, Tomáš Harkabus, Marcel Štefančík, Adam Rauš, Šimon Báťa, Tomáš Havránek a Šimon Jelínek.

„Kádr je stabilizován do další sezony. U uplatnění opcí jde hodně o mladé hráče a naše odchovance. U nich vidíme potenciál jejich výkonnostního růstu," komentoval uplatnění opci jednatel klubu Bedřich Ščerban. Jeho slova potvrzuje fakt, že hned pětice z těchto hráčů stále nastupuje za juniorský tým Dukly, zároveň ale dostává první příležitosti i v A-týmu. Řadě z nich se už daří sbírat první body mezi muži, obránce Lukáš Číhal se dokonce trefil hned při své premiéře mezi dospělými.

V posledních kolech nastoupilo za A-tým hned několik hráčů juniorky, někteří z nich už se mohli radovat z prvních gólů mezi dospělými. Foto: Barbora Stránská

I v další sezoně budou v Dukle pokračovat aktuálně nejproduktivnější hráč týmu Tomáš Havránek(33 bodů) a nečastější střelec Šimon Jelínek(15 gólů). Velmi důležité je pro Duklu setrvání Filipa Dundáčka s Tomášem Harkabusem, kteří už dlouhodobě patří ke klíčovým postavám Jihlavy. Brankář Adam Beran má zatím skvěle rozjetou sezonu, z pohledu úspěšnosti zákroků a průměru inkasovaných branek za zápas patří mezi desítku nejlepších v lize. Velký potenciál pro budoucnost ukazují také letní posily Dukly Patriks Ozols s Marcelem Štefančíkem, oba mladí hráči do 23 let.

Adam Beran zatím drží 92 % úspěšných zákroků, pouze osm dalších brankářů v lize je na tom lépe. Foto: Barbora Stránská