3:2
(1:0, 2:0, 0:2)

Junioři udrželi závěr s Vítkovicemi a vybojovali tři body

03.02.2024 / Vít Trubička

Po nezdaru s Třincem se jihlavští junioři doma představili proti dalšímu týmu z Moravskoslezského kraje, tedy Vítkovic. Nad nimi se už v první třetině dostali do vedení, které ještě v periodě následné pojistili. Vzadu se navíc mohli spolehnout na dorostence Ondřeje Štěbetáka, který dlouho držel čisté konto. Hosté se osmělili až v závěru, kdy nejprve skórovali z trestného střílení, pak sahali po vyrovnání v úplném závěru. To už jim ale nevyšlo a Dukla udržela doma tři body.
03.02.2024 12:00, DHL Extraliga juniorů - 49. kolo

HC Dukla Jihlava

Štěbeták – Vovsík (C), Löffler, Číhal (A), Vandas, Vildomec, Jeletz, Topol – Chlubna, Báťa (A), Klapica – Jáchym Jungwirth, Modl, Nosek – Niederhafner, Kudrna, Peš – Coufal
3

HC Vítkovice Ridera

Vávra – Drábek, Bialy (C), Kalandra, M. Fojtík, Čuba – Krejsa, Štiak (A), Slusarczyk – Žídek, Fasner, Chlán – V. Fojtík, Kovalčík, Douda – Muroň, Zapletal, Tobola – Saxa
2
Branky a nahrávky: 10. Modl (Jáchym Jungwirth, Nosek), 29. Klapica (Číhal, Báťa), 40. Vandas (Báťa, Chlubna) – 53. Slusarczyk (TS), 59. Krejsa (Kalandra, Chlán). Rozhodčí: Jechoutek, Zedníková – Figer, Černohlávek. Vyloučení: 6:6, navíc Žídek (VIT) 10 min. + do konce utkání. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 43. Střely na branku: 57:29. Průběh utkání: 3:0, 3:2.

Průběh utkání

Druhé domácí utkání v řadě rozehráli jihlavští junioři velmi aktivně a už od počátku zatápěli vítkovickému gólmanovi Vávrovi. Své střelecké příležitosti ale nedokázali dlouho přetavit v úspěšnou gólovou trefu. To se změnilo až v desáté minutě, kdy odražený kotouč uklidil mezi tři tyče Jakub Modl.

Pak ale nastaly dvě vítkovické přesilovky v řadě za sebou, které otočily kormidlo hry ve prospěch hostujících celku. V brance Dukly ovšem stál připravený Ondřej Štěbeták, který našel recept na velké množství vítkovických šancí a i díky jemu odcházeli Jihlavští do kabin s jednobrankovým náskokem.

Do následné periody vstoupili o něco lépe hosté, kteří se ihned usadili poblíž Štěbetákovy klece. Jihlavský brankář ovšem ukazoval svou kvalitu a nadále si zvládal poradit se všemi akcemi Vítkovic. Utkání se ovšem začalo také přiostřovat, což přineslo hned čtyři dvouminutové tresty za hrubost ve stejném okamžiku, následně i dvojnásobnou jihlavskou přesilovku.

Právě ta Dukle svědčila, neboť během ní dokázal Andrej Klapica tečovat odražený kotouč za záda brankáře Vávry. K vidění následně byla aktivní přetahovaná z jedné strany na druhou, avšak na další gól se muselo čekat až do úplného konce. Osm vteřin před závěrečnou sirénou převzal Tomáš Vandas puk po odrazu o Vávrovy betony a doklepl jej do poměrně velkého otevřeného prostoru. Jihlavští se tak mohli radovat z náskoku třech branek.

I poslední dějství přineslo aktivní hokej z obou stran. Úplný začátek vyšel lépe Vítkovicím, pak se i Jihlava dostala do hry. Na straně Dukly ale stále zůstal připravený Štěbeták, který dosti dlouho odolával inkasované brance.

Přesto za svá záda nakonec kotouč propustil, a to při vítkovickém trestném střílení, k jehož realizaci se dostal Jakub Slusarczyk. Tomu se povedlo napasovat kotouč do středních prostor u bližší tyče Štěbetákovy svatyně.

Hosté z Ostravy následně přečkali přesilovku a chvíli po jejím skončení odvolali gólmana. Poslední tříminutovku hry tedy sehráli v šesti mužích na ledové ploše. Což jim vyneslo kýžené ovoce v podobě kontaktního gólu Josefa Krejsy z dorážky. I přes závěrečný tlak už ale Vítkovičtí srovnat nedokázali a junioři Dukly dokráčeli k cennému vítězství 3:2.

Ohlasy trenérů

Štěpán Moravec (HC Dukla Jihlava): Po předchozím zápasu jsme určitě měli těžkou hlavu a jsme rádi, že se kluci z toho oklepali a vzali si některé věci za své. Měli jsme parádní vstup do zápasu, dvě třetiny jsme dominovali a soupeře jsme k ničemu nepustili. Pak ale byla škoda, že jsme to podcenili a začali hrát lehkovážně. I přesto jsme nakonec udrželi tři body. Za to jsme strašně rádi. Do kabiny pak samozřejmě patří poděkování. Sice trochu zdvižený prst za třetí třetinu, ale vesměs spokojenost.