Restart byl úspěšný. Mezinárodní hokejová škola je zpátky

05.02.2024 / Klub

Projekt Mezinárodní česko-finské hokejové školy se povedlo restartovat, a tak se toto léto uskuteční další, již 11. ročník. O letních prázdninách vyrazí výběr Kraje Vysočina na týdenní kemp do finského Tampere. Na finské straně přebírá realizační štafetu tým Tampereen KOOVEE.

„Když jsme plánovali restart projektu, vyšli jsme vstříc finské straně, která nás požádala o sestavení mladšího týmu z hráčů a hráček r. 2011, tedy U13, než pro jaký je projekt určený. Projekt je od začátku stavěný pro ročník U14, proto se letos k tomuto modelu vracíme, a to je také důvod, proč jsou letos opětovně v nominaci hráči a hráčky r. 2011.“, vysvětluje manažerka projektu Tereza Ščerbanová. A dále dodává: „U kategorie U14 už zůstaneme, takže se talenti narození v roce 2012 nemusí bát, že jejich ročník přeskočíme. V příštím roce jsou na řadě oni.“

A jak to celé začne? Nominačními zápasy. „V lednu jsme přes Krajský svaz ledního hokeje Vysočina oslovili všechny mládežnické týmy v kraji a požádali je o nominování jejich nejlepších hráčů. 58 talentů se utká ve dvou nominačních zápasech, které se odehrají 7. února na pelhřimovském stadionu. Jedna skupina odehraje utkání ve 12:30, druhá pak v 15:00. Chtěla bych tímto poděkovat panu jednateli Marešovi z Pelhřimovské sportovní za poskytnutí zázemí,“ dodává Ščerbanová.

Hlavní trenér, kterým byl opět jmenován Adam Vylíčil, si po odehraných utkáních vybere sedmnáctku talentů, která se v létě vydá do Tampere na kemp. „Veškeré detaily jsou ještě v jednání a zatím nechceme moc prozrazovat, ale jedno je jisté, bude to pro hokejisty a hokejistky zážitek.“.

Aktuální dění IIHS můžete sledovat na sociálních sítích https://www.facebook.com/IIHSofficial a https://www.instagram.com/internationalicehockeyschool/