Už nemůžeme uhnout a musíme dvakrát zvítězit, ví Tomáš Harkabus

04.03.2024 / Vít Trubička

Dukla se těsnou prohrou na ledě pražské Slavie dostala do krapet nepříjemné situace, ze které může vybruslit jen za cenu dvou výher. S domácím týmem ale dlouho držela krok, naopak to byla ona, kdo sahal po vítězné trefě díky aktivnějšímu výkonu. Právě na něm se Tomáš Harkabus podílel jednou trefou a jednou asistencí. „Nic jsme nevzdali a dotáhli skóre. Díky tomu jsme si věřili na obrat. Play-off se ale nehraje na kdyby, nýbrž na góly a těch dala Slavia víc,“ pronesl k průběhu klání.

„Do zápasu jsme vstoupili špatně. Prohrávali jsme 0:2, avšak postupně jsme se dobrou prací do toho dostávali zpátky. Po trefě na 1:2 jsme byli jasně lepší, což vyústilo ve vyrovnání. Škoda, že se to nepovedlo.“ Taková slova zvolil jako zhodnocení utkání útočník Tomáš Harkabus, který se na výkonu Dukly podílel jednou trefou a jednou asistencí. Jihlavští dotáhli dvoubrankové manko, avšak následně rozhodující trefu inkasovali v prodloužení. „ V závěru jsme byli lepší tým, ale na to se nehraje a Slavia vede 1:0 na zápasy,“ doplnil Harkabus.

Samotný vstup do předkola play-off byl dlouhou dobu bezbrankový, sešívaní se prosadili až ve 24. minutě, následně ještě své vedení navýšili. „Otáčení skóre je vždy komplikace, tím spíše na ledě Slavie. Soupeř měl vysoké, silné hráče. Navíc jsme věděli, že při dvoubrankovém náskoku nám to budou vyhazovat a my se do toho budeme těžko dostávat. Nic jsme ale nevzdali a nakonec to dotáhli na 2:2,“ prohlásil jihlavský forvard s číslem 71 na svých zádech.

Díky vyrovnání se dostala Dukla opět do laufu a snažila se přelstít Pražany. To se jí ale bohužel nakonec nepodařilo. „Je škoda, že jsme nevyužili momentu vyrovnání a neotočili skóre. Pak už bychom to zvládli,“ viděl Harkabus důvody úvodního nezdaru v sérii na dva vítězné duely se Slavií. „Play-off se nehraje na kdyby, ale na góly a těch dali Pražané více,“ připomenul.

Dukla má momentálně před sebou odvetu v Pelhřimově, která se bude konat ve středu od 17:30 a případně i rozhodující třetí duel. Ten bude o den později a Jihlavští v něm nastoupí opět na vlastním ledě. „Na tyto zápasy dobře zregenerujeme a trochu potrénujeme. Určitě budeme chtít začít jinak než tady. Už nemůžeme uhnout a prostě musíme dva zápasy vyhrát. S tím do toho půjdeme,“ burcoval své spoluhráče.

Tomáš Harkabus po prohře na Slavii

Autor videa: Vít Trubička

Sestřih zápasu: HC Slavia Praha - HC Dukla Jihlava 3:2 pp.

Video: HokejkaTV