Denis Jeletz před play-off: Na Zlín si věříme, ale nebude to vůbec nic jednoduchého

07.03.2024 / Natálie Poláčková

V tabulce o pořadí v play-off skončili jihlavští junioři na šesté příčce. Vzhledem k tomuto umístění jim byl určen soupeř z nižší skupiny na třetím místě. Základní část, nadstavbu a své osobní výkony zhodnotil obránce Denis Jeletz. Ten patří mezi dva hráče, kteří odehráli všechny zápasy v této sezoně.

Dukla po základní části skončila na třetím místě za Kometou a Třincem. Následně ji čekala skupina o pořadí v play-off. V té už se jí tolik nedařilo, z 28 utkání vyhrála pouze jedenáct. „Základní část bych z mého pohledu hodnotil určitě kladně. Povedlo se nám udělat část vítězů, což nám velice pomohlo na psychice a motivovalo k další práci mezi nejlepšími osmi týmy. Teď ke konci sezóny se nám bohužel moc nedařilo, myslím si, že jeden z důvodů bude odchod opor týmu Maxima Burkova a Ilariona Kuprijanova,“ zhodnotil uplynulou část sezony Denis Jeletz.

Na úplný začátek se u jihlavského celku většinou střídaly výhra s prohrou. Naopak před koncem druhé části ELJ inkasoval pět proher v řadě. Co patří podle obránce juniorky mezi chyby jeho celku? „Na začátku sezony nás trápily špatné vstupy do zápasu, ale poslední dobou nás nejvíce trápí koncovka a využívání tutových šancí.“ Zpočátku roku 2024 se juniorce a dorostu prohodili trenéři. Pod vedením Petra Svobody však junioři prohrávali o něco více než předtím. „Za mě změna trenéra neměla nějaký zásadní vliv na naší hru, ve výsledku se náš styl hry nějak výrazně nezměnil,“ řekl Jeletz svůj názor na zásadní změnu.

Vzhledem k tomu, že červenožlutí skončili v tabulce o pořadí v play-off na šestí příčce, tak v osmifinále narazí na zlínské Berany. V letošní sezoně proti nim odehráli čtyři zápasy, tři z nich skončily jihlavskou výhrou.„Na Zlín si věříme, ale nebude to vůbec nic jednoduchého. Je to těžký a houževnatý soupeř,“ řekl pocity ze soupeře. Jihlavští junioři odehráli většinu sezony ve své malé hale. Pro Duklu je to zajisté výhoda, protože na ní umí hrát. Zato většina soupeřů s tím bude mít poněkud problém. „Určitě to pro nás bude výhoda, na naší malé hale to pro Zlín nebude vůbec jednoduché,“ souhlasil Jeletz.

A koho by mladý bek přál na zápasy play-off v brance? „Oba brankáři Cína i Sigi jsou dobře připraveni, těžko vybírat, kdo by si play-off zasloužil. Uvidíme, komu trenéři dají důvěru.“ Zatím všechny zápasy za juniorský celek odehráli v letošní sezoně pouze dva hráči. Prvním z nich je právě Denis Jeletz a druhým Rostislav Nosek. „Nějak jsem na to během sezóny nemyslel, ale jsem rád, že mě nepostihlo nějaké větší zranění a mohl jsem společně s Rosťou odehrát všechny zápasy,“ usmál se.

V letošní sezoně zatím získal 14 bodů (1+13), jedinou branku vsítil proti Zlínu. „Určitě mám raději asistence a snažím se tvořit gólové situace pro spoluhráče.“Trenéři vyzkoušeli v průběhu zápasů několik kombinací dvojic obránců. „Nejvíce jsem si sednul s Topičem (Adamem Topolem), hraje se mi s ním nejlépe, dokážeme si vyhovět v každé situaci,“ prozradil, s kým hraje nejraději. A co by Jeletz před play-off vzkázal do kabiny svým spoluhráčům? „Musíme si věřit, když potáhneme všichni za jeden provaz, tak máme velikou šanci na úspěch a dostat se co nejdále.“