6:3
(3:2, 2:1, 1:0)

Junioři odskočili Zlínu ve druhé třetině a berou důležitý první bod

07.03.2024

Nejen A-tým, ale také junioři slavili ve čtvrtek výhru v předkole play-off. V prvním zápase předkola se v úvodu oba týmy přetahovaly o průběžné vedení, Dukla nejprve ztrácela gól, poté dokázala vývoj otočit. Nicméně, Zlín hned dvakrát dokázal vyrovnat průběh zápas, až v průběhu druhé třetiny se podařilo juniorům odskočit na rozdíl dvou branek. Třetí třetina pak už žádný zvrat nepřidala, junioři Jihlavy přidali ještě jednu branku a nakonec mohli slavit úvodní vítězství 6:3. Dvěma góly během zápasu se blýskli Andrej Klapica a Lukáš Číhal.
07.03.2024 18:00, DHL Extraliga juniorů - 0. kolo

HC Dukla Jihlava

Cinka – Číhal (A), Vildomec, Löffler, Topol, Jeletz, Vovsík (C), Vandas – Peš, Katolický, Chlubna – Niederhafner, Klapica, Váňa – Báťa (A), Coufal, Jungwirth – Nosek, Modl
6

Berani Zlín

Uherek – Zavřel, Šišák, Špaňhel, Velikovský, Lukaštík, Nábělek, Burian (C) – Vašíčko, J. Heš, Urban – M. Horský, Vaculík, Klimek – Čechmánek (A), Nekvapil, Kaláč – L. Heš, Pilát, Holba
3
Branky a nahrávky: 9. Číhal (Klapica, Katolický), 10. Nosek (Vandas, Váňa), 18. Klapica (Katolický, Číhal), 27. Číhal (Vovsík, Báťa), 38. Váňa (Peš, Modl), 55. Klapica (Katolický, Báťa) – 3. Klimek (L. Heš, Nábělek), 11. Pilát (Klimek, Čechmánek), 21. Pilát (Čechmánek, L. Heš). Rozhodčí: Valda, Domský – Teršíp, Figer. Vyloučení: 6:5. Využití: 2:1. Diváci: 131. Střely na branku: 38:31. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:3, 6:3.

Ohlasy trenérů

Petr Svoboda (HC Dukla Jihlava): Náš vstup do zápasu nebyl špatný, ale bohužel jsme soupeři nabídli hned několik přesilových her a Zlín jednu využil. V první třetině to trošku byla přestřelka. Ve druhé části jsme měli hodně špatný začátek, hned v prvním střídání dal soupeř gól, srovnal a my se nemohli dostat z tlaku. Ztráceli jsme kotouče ve středním pásmu a hra vůbec nebyla dobrá. Naštěstí se nám podařilo vstřelit gól z přesilových her, které nám v utkání sedly. Třetí část kluci perfektně odmakali. Přidali jsme jednu branku a z toho vyplynulo vítězství 6:3. Měli jsme enormní nasazení se spoustou zblokovaných střel a také gólman zachytal dobře. Máme první bod a v druhém utkání budeme chtít navázat.