Hynek Peš: Doufáme, že naše výkony se budou stupňovat a sérii vrátíme do Prahy

19.03.2024 / Vít Trubička

Jednou z hlavních postav juniorského tažení Dukly čtvrtfinálovou sérií s pražskou Spartou je útočník Hynek Peš, který patří k těm zkušenějším v kádru jihlavského celku. Svou snahu demonstroval zejména v druhém klání, kdy jednou skóroval a měl před sebou několik dalších výraznějších příležitostí. „Doma na malém zimáčku to umíme, proto věříme, že si ještě zahrajeme v Praze,“ řekl Peš k vidinám svého týmu do dalších zápasů čtvrtfinále.

Jihlavští junioři na ledě pražské Sparty odehráli první dvě utkání čtvrtfinálové série play-off. V nich byli domácím více než vyrovnaným soupeřem, avšak štěstí se v závěrečných minutách obou klání přiklonilo na stranu domácího týmu. Ten tak přijede na odvetu do Jihlavy s náskokem dvou vítězství. „Pro nás je tahle situace smolná. Chtěli jsme tady určitě vybojovat alespoň jeden bod, abychom jeli do Jihlavy s lepším vědomím. Bohužel se to obrátilo proti nám, ale věříme, že doma na malém zimáku to umíme a vrátíme sérii zpět do Prahy,“ takto zhodnotil první dva boje útočník Hynek Peš.

Oba zápasy měly jednoho společného jmenovatele, a to jihlavské otáčení úvodní ztráty. Napoprvé se Dukle povedlo dorovnat, v druhém případě navíc otočit vývoj klání ve svůj prospěch. Proto naopak musela Sparta dotahovat manko. „Takový stav byl pro nás důležitý. Hráli jsme vyrovnaně a určitě byl náš výkon v druhém utkání lepší než v tom předešlém. Doufáme, že naše výkony budeme stupňovat a v Jihlavě to urveme,“ burcovala juniorská třiadvacítka.

Pražanům se nakonec vyrovnat povedlo, proto závěrečná perioda začínala, a vlastně i končila za vyrovnaného stavu 3:3. Přestože si oba brankáři dost zachytali, tak žádný gól během ní nepadl. „Bylo to náročné na nervy. Říkali jsme si něco o defenzivě, s tím, že jsme nechtěli obdržet gól. To se nám víceméně podařilo. Ale škoda přesilovky na konci, díky které jsme mohli rozhodnout. Naproti tomu jsme šli do prodloužení, jenž nám nevyšlo,“ řekl Peš k průběhu bojovné, leč bezgólové třetí třetině.

Na Duklu tedy čeká minimálně jeden, ale ideálně dva domácí zápasy na malém zimáčku. Ten první bude k vidění v pátek 22. března od osmnácti hodin a všichni jste na něj zváni. „Na zápasy se připravíme standardně. Určitě ale budeme mít v sobě tíhu outsidera a budeme muset předvádět stále lepší výkony,“ tímto shrnul Peš potřebné úsilí Dukly ve snaze zdramatizovat čtvrtfinálové boje se Spartou Praha.