Dočká se Dukla prvního vítězství v sezóně?

19.09.2006 / Dušan Majer

Jihlavská Dukla si v posledním zápase neporadila s olomouckými Kohouty, dokáže tedy ve třetím kole poprvé vyhrát? Bude to mít těžké. Na Horácký zimní stadion přijedou Lvi z Ústí nad Labem, kteří jsou pasováni do pozice favorita ligy. Zajímá Vás, jestli Dukla proti silnému soupeři konečně protrhne černou sérii? Pak neváhejte a přijďte ve středu 20. září v tradičním čase v 17:30 na Horácký zimní stadion.

HC Slovan Ústečtí Lvi přes letní pauzu hodně posiloval. Není se co divit, je to favorit ligy a tomu musí odpovídat i doplňování hráčského kádru. Modrožlutý dres tedy v letní přípravě oblékli tito hráči: Michal Fikrt (Brankář, Nitra - SVK), Tomáš Houdek (Obránce, Třinec/Zlín - 2 roky + 1 rok opce), Tomáš Nádašdi (Obránce, Žilina - SVK - 1 rok hostování z Košic), Tomáš Ficenc (Obránce, Žilina - SVK - 1 rok hostování z Vítkovic), Petr Hořava (Obránce, Kladno - 2 roky, změna z hostování na přestup), Viktor Musílek (Obránce, příchod z juniorů Slovanu), Pavel Janků (Útočník, Třinec - 1 rok + 1 rok opce), Petr Přeučil (Útočník, Litvínov/Hr. Králové - 2 roky), Josef Vítek (Útočník, Třinec/Plzeň - 1 rok hostování), Jakub Hulva (Útočník, Vítkovice), Marek Ivan (Útočník, Třinec - 1 rok hostování), Tomáš Martinec (Útočník, Hr. Králové/Litvínov - 1 rok hostování), Jakub Janus (Útočník, příchod z juniorů Slovanu) a Martin Mach (Útočník, příchod z juniorů Slovanu).

Jak je tedy vidět posil bylo opravdu hodně, ale kdo kádr loňského mistra první ligy opustil? Byli to tito hráči: Lukáš Sáblík (Brankář, přestup do Karlových Varů), Roman Málek (Brankář, návrat z hostování do Plzně), Václav Drábek (Obránce, přestup do Mladé Boleslavi), Jakub Evan (Obránce, návrat z hostování do Kladna), David Hájek (Obránce, návrat z hostování do Kladna), David Mazanec (Obránce, návrat z hostování do Plzně), Aleš Pavlas (Obránce, přestup do Kladna), Aleš Vála (Obránce, přestup do Vrchlabí), Milan Buďa (Útočník), Roman Červenka (Útočník, návrat z hostování do Slavie), Václav Eiselt (Útočník, návrat z hostování do Berouna, přestup do Mladé Boleslavi), Patrik Fink (Útočník, přestup do Skalice - SVK), Michal Havel (Útočník, návrat z hostování do Kladna), Vítězslav Jankových (Útočník, Pontebba - ITA), Ctibor Jech (Útočník, návrat z hostování do Liberce), Jiří Kuchler (Útočník, návrat z hostování do Kadaně, přestup do Kladna), Robert Kysela (Útočník, ukončení aktivní činnosti), Mikolaj Łopuski (Útočník, návrat z hostování do Sparty, Stoczniowiec Gdansk - PL) a Tomáš Sýkora (Útočník, přestup do Mladé Boleslavi).

Oba soupeři již v loňském ročníku odehráli dva zápasy, ovšem s odlišnými výsledky. Ústí nad Labem odehrálo první zápas se svým loňským finálovým soupeřem, s Mladou Boleslaví. Zápase změnil v přestřelku a skóre se zastavilo až na výsledku 6:8 pro tým ze severu Čech. Druhý zápas odehráli Lvi doma, když do jejich Lví arény přijela Horácká Slavia Třebíč. Zápas byl plný výsledkových zvratů, ale favorit nakonec zvítězil 3:2. Modrožlutí tedy mají po dvou kolech plný počet bodů a jen o skóre se dělí s Hradcem Králové o první místo. Zato jihlavská Dukla oba své zápasy prohrála. Nejprve doma podlehla po velkém boji Sareze Ostrava 4:6 a ve druhém kole nestačila na olomoucké Kohouty, když na Hané prohrála 1:5.

Poslední zápasy obou týmů:
HC Olomouc - HC Dukla Jihlava 5:1 (2:1, 2:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 16. Kucharczyk (Hradecký, Bouz), 19. Bartoň (Žajgla, Najdek), 28. Ministr (Kříž, Slaninák), 34. Hradecký (Bouz, Kucharczyk), 44. Hradecký (Kucharczyk, Bouz) - 16. Rytnauer (Kaňkovský). Rozhodčí: Šír - Kašík, Trunečka. Vyloučení: 13:16. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 650. Střely na branku: 49:29. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 5:1.
Olomouc: Tuček - Kříž, Šafařík, Bartoň, Faltýnek, Vlček, Světlík, Šmach, Turoň - Šimo, Ministr, Slaninák - Žajgla, Najdek, Bordovski - Hradecký, Kucharczyk, Bouz - Saluga, Čuřík, Barták.
Dukla: Řehoř - Šmarda, Chvátal, Duben, Lukáč, Kuchyňa, Lukačovič, Hegegy - Čachotský, Bakus, Rytnauer - Říha, Kaňkovský, Fiedler - Vaškovič, Dušátko, Horský - Lazorišák, Havel, Polák.

HC Slovan Ústí nad Labem - SK Horácká Slavia Třebíč 3:2 (1:0, 0:1, 2:1)
Branky a nahrávky: 7. Ivan (Slížek, Klimt), 44. Ivan (Klimt), 47. Vítek (Houdek) - 24. Dolníček (Šefčík), 42. Pšurný (Handlovský). Rozhodčí: Hodek - Rozlílek, Lhotský. Vyloučení: 7:7, navíc Rehák (TRE) 10 min ZHK. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 3150. Střely na branku: 36:27. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 3:2.
Ústí n. L.: Fikrt - Grof, Nádašdi, Houdek, Hořava, Kolafa, Ficenc, Zápotočný, Suchánek - Hulva, Pazourek, Antoš - Janků, Vítek, Martinec - Ivan, Slížek, Klimt - Jiří Kudrna, Klobouček, Přeučil.
Třebíč: Valent - Ščerban, Lučka, Dvořák, Šefčík, Hrbáček, Rehák, Sláma - Laš, Dolníček, Nahodil - Handlovský, Oliva, Korotvička - Čech, Zahradník, Pšurný - Látal, Sobotka, Přibyl.