Jacobs a Zgraggen se chystají s Duklou na led

24.07.2007 / Robert Netušil

Do Jihlavy dorazili začátkem týdne dva zahraniční gólmani. Dlouhou cestu přes oceán má za sebou Američan Jeremy Jacobs, a o něco kratší úsek absolvoval při cestě do krajského města Vysočiny jeho švýcarský kolega Kaspar Zgraggen. Oba se budou v následujících týdnech prát o místo v sestavě Dukly.

Pro Jacobse vyrazil do Prahy v pondělí odpoledne kouč jihlavských brankářů Petr Jaroš, který juniora z Long Beach v zámoří trénoval. „Poznal jsem ho okamžitě, není to zase tak dávno, co jsem ho viděl naposledy,“ usmíval se Jaroš.

Na fotkách z internetových stránek www.jarosgoaltending.com má jeho svěřenec ještě dlouhé vlasy, ale do Jihlavy už přicestoval ostříhaný. „Už loni jsem mu to radil,“ přiznal trenér.

První hodiny v České republice ale nebyly pro Jacobse vůbec příjemné. Cestou se totiž mladému hokejistovi ztratily zavazadla. „Nesl to dost těžko. Těšil se, že si půjde co nejdřív zatrénovat a tohle mu zkomplikovalo plány,“ prozradil Jaroš.

Naštěstí se ještě v pondělí večer ozvali z Ruzyně, že se kufry i s výstrojí našly. Objevily se v Paříži. „Slíbili, že je co nejdřív doručí. Na led tak Jeremy vyjede bez problémů,“uvedl.

Cestou z Prahy prý brankářského novice připravoval na to, co ho v Jihlavě vlastně čeká. „Říkal jsem mu, že stadion není nejmodernější, ale že se plánuje za dva roky jeho rekonstrukce. Hned mi na to odpověděl, že se tedy bude snažit, aby v Dukle tak dlouho vydržel,“ smál se Jaroš.

O den později než brankář z Ameriky, se na Vysočině zjevil také rodák ze švýcarského Bernu Kaspar Zgraggen. Ten už v Jihlavě strávil pár dnů na konci června.

Během následujícího měsíce se bude dvaadvacetiletý gólman snažit přesvědčit trenéry prvoligového A-týmu, že by ho měli zařadit na soupisku. Jeho americký kolega si zatím brousí zuby na místo v juniorském celku Dukly.