Na tréninku s jihlavskými hokejisty

02.08.2007 / redakce

Už více než týden se na ledové ploše připravují hokejisté Dukly Jihlava na novou prvoligovou sezonu, která odstartuje za měsíc a půl. Každý den na hráče čeká dvoufázový trénink pod vedením kouče Aleše Tomáška. Kvůli větší efektivnosti cvičení je vždy jedna skupina v tělocvičně a druhá se potí na ledě.

Na fotografie z tréninku na ledě se můžete podívat ve fotogalerii.

Hráči rozděleni do jednotlivých pětic nacvičují zatím jednodušší kombinace, postupem času ale trenéři zvyšují zátěž a zařazují i složitější prvky.
„Kluci si nejprve musí zvyknout na výstroj, dostat se do obvyklé herní pohody,“ vysvětluje trenér Tomášek.

Kromě něj a asistenta Petra Svobody chodí pravidelně s týmem na led i trenér brankářů Petr Jaroš, jenž bedlivě pozoruje zákroky a pohyby svých svěřenců a na sebemenší chybu je okamžitě upozorní. Trojice Milan Řehoř, Roman Kousala a Kaspar Zgraggen se v brance pravidelně střídá.

Celkem pět formací je doplněno „hosty“ Padělkem a Chlubnou, kteří se s týmem připravují před odjezdem do svých zahraničních klubů.

Úplnými novici prvoligového A-týmu Dukly jsou od pondělního rána útočníci Jan Lojek a Michal Kapička. Spolu s nimi se k týmu připojil také Jiří Hanzal, jenž od března laboroval se zraněním.

K větší herní jistotě hráčů postupně přispívá i kvalita ledové plochy, která se zejména v úvodních dnech záhy měnila v rozbředlé kluziště.
„Ráno už bývá led lepší, odpoledne to ale ještě zdaleka není ono,“ říká ke kvalitě ledové ploch kustod Jindřich Hurda, který si na nedostatek práce rozhodně nemůže stěžovat.

Co chvíli musí odběhnout přebrousit brusle, doplnit pití do lahví, narovnat ručníky a udělat spoustu dalších věcí, bez nichž by se hokejisté absolutně neobešly.

K atmosféře tréninků přispívají samozřejmě také nejrůznější legrácky. V nich hrají prim zejména brankářská dvojice Řehoř, Kousal. Oba gólmani nevynechají jedinou příležitost k pobavení sebe, ale i spoluhráčů. Jakmile je ovšem potřeba zapnout, soustředí se pouze na své povinnosti.

Brankáři: Řehoř, Kousal, Zgraggen
Obránci: Ščerban, Štrach, Kuchyňa, Balčík, Míka, Duben, Plch, Klíma, Kapička, Kanov.
Útočníci: Rytnauer, Bakus, Hrbatý, M. Krupka, Říha, Nekvasil, Suk, Kubát, L. Krupka, Plch, Klíma, Bosák, Ježek, Lojek, Slavík

Fotografie


Chvíle na odpočinek. Ke střídačce se přijeli občerstvit Přemysl Duben (vlevo) a Lukáš Krupka.


Brankář Kaspar Zgraggen si na nedostatek práce při tréninku rozhodně stěžovat nemůže.


Nové rozlišovací dresy hráčům Dukly sluší.


Puk do branky se snaží dostat Bedřich Ščerban a Ladislav Rytnauer.


Hlavu vzhůru! Trenér brankářů Petr Jaroš se svým svěřencům věnuje naplno.


Tahle střela v brance neskončila.


Gólová akce může začít už u brankáře. Přesná přihrávka do jízdy je základ.


"Chůva" jihlavských hokejistů masér Jindřich Hurda je při tréninku stále ve střehu.


Na ledě si s Duklou zatrénovali také "krajánci" Tomáš Chlubna (vlevo) a Josef Marha (vpředu). Ondřej Ježek byl v dobré společnosti.


Praktická ukázka správného postoje v podání kouče brankářů Petra Jaroše.


Nový kouč A-týmu Dukly Jihlava Aleš Tomášek.


Nabrat dech, jede se dál.


Jihlavští hokejisté se chystají na samostatné nájezdy.


Také útočník Lukáš Krupka se na ledě pořádně zapotil.


Na zkoušku do Jihlavy dorazil odchovanec libereckého hokeje Michal Kapička.