Kádr Dukly by se neměl příliš změnit

05.03.2008 / Eva Streichsbierová

Letošní prvoligová sezona sice ještě úplně neskončila, ovšem kádr jihlavských hokejistů už vedení klubu brousí do podoby pro nadcházející ročník. Žádných výrazných změn by se fanoušci Dukly v sezoně 2008/2009 dočkat neměli. Převážná většina hráčů totiž projevila zájem v Jihlavě zůstat.

Foto: www.fotokraus.cz.

Opci uplatnil jihlavský klub na obránce Přemysla Dubna, Radka Míku a útočníky Karla Nekvasila, Vladimíra Říhu, Jiřího Mana, Lukáše Krupku, Tomáše Hradeckého a Jiřího Hanzala.

Zcela jistě by měli červenožlutý dres oblékat také Ladislav Rytnauer a Pavel Staněk. Včera se navíc podařilo dohodnout odkoupení dvacetiletého beka Jana Kašpara z Pelhřimova.

„V letošním play off obstál na výbornou. Přitom vedle zápasů za nás, musel nastupovat ještě i za druholigový Spartak,“ prohlásil pochvalně na Kašparovu adresu hlavní kouč Dukly Karel Dvořák.

Těsně před uzavřením nové smlouvy s jihlavským klubem stojí také brankář Milan Řehoř, který letos znovu potvrdil roli týmové jedničky.

Na konci základní části a později také v play off zápasech s Vrchlabím vytvořil třiadvacetiletý gólman dvojici se zkušeným Pavlem Faltou. A je hodně pravděpodobné, že ve stejném složení by mohla spolupráce pokračovat i nadále.

Na příchodu Falty se totiž v těchto dnech intenzivně pracuje. „O jeho uvolnění vedeme s Libercem jednání,“ prozradil současný šéf klubu Tomáš Sedlák.

Na prodloužení spolupráce se Dukla domlouvá také s dalšími šesti hokejisty. V nejbližších dnech by tak případně mohlo dojít k podpisu smlouvy s obranou trojicí Ondřej Martinka, Petr Štrach, Tomáš Ficenc a útočnou pěticí Pavel Suk, Tomáš Čachotský, Oldřich Bakus, Martin Krupka a Jan Hrbatý.

Jednání pokračují rovněž se zcela novými hráči, jejich jména ale zatím vedení klubu nechce z pochopitelných důvodů zveřejňovat.