Věřím, že nakonec stejně vyhraje Slavie, hlásí Suchan

10.04.2008 / Eva Streichsbierová

Jihlavský rodák Jaroslav Suchan zasáhl do finále hokejové extraligy. Ve středečním čtvrtém duelu ho do branky Slavie Praha poslal za stavu 4:1 pro Karlovy Vary trenér Vladimír Růžička. „Byl to pro mě velký zážitek, vůbec jsem nečekal, že by k tomu mohlo dojít,“ svěřil se osmadvacetiletý gólman, který letošní sezonu strávil v Havlíčkově Brodě.

Foto: Deník/Libor Plíhal

Za stavu 1:4 se ale do branky asi nechodí zrovna nejlíp ...
Soupeř do nás vlítl a brzy vedl. O přestávce pak trenér hlásil sestavu pro druhou třetinu a byl jsem v ní i já. Ze sportovního hlediska to byl smutný zápas, ale pro mě neuvěřitelný zážitek.

Doufal jste v koutku duše, že bystě si mohl finále vyzkoušet na vlastní kůži?
Opravdu ne. Vlastně jsem o tom vůbec nepřemýšlel, přál jsem Adamovi (brankář Slavie Adam Svoboda – pozn. red.), aby finále zvládl co nejlíp.

Když vás kouč poslal do branky, nebyl jste nervózní?
Malinko jo, ale snažil jsem se myslet na to, co mi radil Adam. Popřál mi hodně štěstí a říkal, ať jsem v klidu, ať se snažím pochytat co nejvíc střel a že to bude v pohodě. Přesto tam nakonec nějaké góly padly.

Asi nejvíc vás mrzí ten z velké dálky...
Určitě, byl jsem na sebe hrozně naštvaný. Povyjel jsem si, chtěl jsem puk přikrýt, ale on najednou skočil a spadl do branky. Je to nepříjemné, jenomže do konce zbývala ještě spoustu času a musel jsem to hodit za hlavu.

Porážka 2:8 ve finále, to je dost krutý výsledek. Jak se dá takový výprask co nejdřív vyhnat z hlavy?
Jednoduše, nesmí se na to myslet. Zápasy jdou strašně rychle po sobě, takže na to naštěstí ani není dost času. Finále je vyrovnané, Karlovy Vary jsou velmi kvalitní soupeř, ale já věřím, že nakonec stejně vyhraje Slavie.

Na straně soupeře stojí váš bývalý kolega z jihlavské branky Lukáš Sáblík, měl jste čas s ním prohodit pár slov?
Kdepak, vůbec. Jenom na sebe vždycky kývneme a nic víc. Pokecáme až po finále. Každopádně ho na druhé straně registruju, stejně jako maséra Libora Kuchyňu. (usmívá se)

V pátém finálovém utkání se znovu postavíte na střídačku jako náhradník?
Rozhodně bude chytat Adam, on čape fakt parádně. Včera měl jenom trochu smůly a naopak Vary hodně štěstí. Snad se to příště otočí.

Berete možnost prožít si finále na vlastní kůži jako odměnu za povedenou sezonu v Havlíčkově Brodě?
Jasně, je to příjemný, skvělý zážitek a taky obrovská zkušenost. Užívám si každou minutu.