Lukáč zavřel oči, vypálil - a Boleslav vedla o dva góly

14.04.2008 / Eva Streichsbierová

Stejné město, stejný vyprodaný zimní stadion, stejní soupeři, ale úplně jiný výsledek! Tak by se dal stručně shrnout druhý barážový souboj o extraligu mezi Ústí nad Labem a Mladou Boleslaví. Zatímco v pátek slavili výhru 4:0 domácí Lvi, o dva dny později se z vítězství 3:0 radovali Středočeši. Jedním gólem a jednou asistencí se na úspěchu hostů podílel obránce Jozef Lukáč (vlevo). „Hráli jsme mnohem disciplinovaněji, a to podle mě rozhodlo,“ prohlásil šestadvacetiletý bek, který ještě loni nastupoval v barvách Dukly Jihlava.

Foto: Deník/Libor Plíhal

Byla právě nedisciplinovanost tím hlavním, co vám trenéři v pátek vyčítali?
Určitě. Hned po zápase jsme si řekli, že takhle se hrát nedá, vždyť jsme byli skoro pořád ve čtyřech. Teď jsme sice taky nějaký fauly udělali, ale už jsme byli na ty jejich přesilovky přeci jen líp připraveni.

Takže hlavní rozdíl mezi oběma souboji byl v jiné přípravě?
Ne, připravujeme se stejně. My jsme ani v pátek nehráli špatně, ale ve druhém zápase si naši útočníci víc věřili a bylo to znát. Na tréninku jsme mluvili o tom, na co je potřeba si dávat pozor, a v zápase jsme se to pak snažili dodržet.

Hodně vás také podržel gólman Martin Růžička...
Chytal výborně, i když já si myslím, že i Filip Šindelář předtím odvedl skvělou práci. Jenomže tomu jsme vůbec nepomohli. Každopádně máme dva velmi dobré gólmany, což je super.

Důležitým momentem druhého utkání byl váš gól po střele od modré ve dvojnásobné přesilovce. Zavřel jste oči a vypálil?
Přesně tak. Dostal jsem parádní přihrávku na volej a hned jsem vystřelil. Snažil jsem se hlavně trefit bránu, aby případný odražený puk zkusil někdo dorazit. Nakonec to tam prošlo. (usmívá se)

V sezoně jste doma snad ani jednou neprohráli, takže teď za stavu 1:1 na zápasy už vám stačí v tomhle trendu pokračovat a postup se stane realitou...
Je pravda, že takhle jsme to chtěli, vyhrát alespoň jeden zápas v Ústí. My totiž doma hrajeme úplně jiný hokej než venku. Jenomže teď už je to podle mě jedno, jde o všechno a všichni dávají do hry maximum v každém zápase. Jasné je, že před sebou máme ještě dlouhou cestu.

Děláte v baráži něco jinak? Ústečtí fanoušci prý chodí v dresu do kostela, hráči bydlí po celou dobu společně na hotelu. Co vy?
O ničem nevím. Do kostela možná zašel někdo individuálně, to záleží na každém hráči, a jinak nic extra.

Ani vy osobně nemáte nějaký talisman, který si berete na zápas sebou?
Ne, ale mám hodně lidí, kteří mi drží palce. Třeba teď do Ústí dorazili z Košic brácha, kamarádi a přítelkyně. Ti všichni jsou mojí velkou oporou.

Takže vám před druhým zápasem řekli, že když už se trmáceli takovou dálku, tak byste mohli aspoň jednou vyhrát?
(směje se) Hlavně říkali, že z pohledu diváka se Ústí nemusíme bát. Prý bylo vidět, že na něj máme.

A ten nedělní gól jste daroval přítelkyni, bratrovi, nebo kamarádům?
Všem dohromady. A taky samozřejmě boleslavským fanouškům, kteří nám doufám přijdou doma pomoct.