Jihlavští trenéři vyřadili z kádru trojici útočníků

20.08.2008 / Eva Streichsbierová

Před cestou na turnaj do Nitry sáhli jihlavští trenéři k prvnímu zúžení kádru. Současný tým opustila trojice útočníků – Jakub Komůrka, Tomáš Dzurik a Jiří Piluša. První dva jmenované poslalo vedení klubu do druholigového Pelhřimova, třetí se vrátil do mateřského Zlína.

„Komůrku s Dzurikem budeme i nadále sledovat. Nikde není psáno, že pokud budou podávat kvalitní výkony, že se k nám nemůžou vrátit,“ uvedl na adresu dvou jihlavských odchovanců jednatel Dukly Bedřich Ščerban.

Dvaadvacetiletý Piluša přišel na Vysočinu v lednu letošního roku, ale moc toho v jihlavském dresu neodehrál. Naději vkládal do nadcházejícího ročníku, jenomže svým výkonem v přípravě trenéry nepřesvědčil.

„Byl na stejné úrovni jako naši hráč, tudíž jsme samozřejmě raději dali přednost jim,“ prohlásil na adresu bronzového medailisty z letošního mistrovství světa v in-line hokeji kouč Karel Dvořák.

K dalším změnám v kádru Dukly prý dojde až později. Otázkou zůstává, jak se vyřeší situace kolem obránce Radka Míky. Ten odešel na zkoušku do extraligového Zlína a tamní trenéři si ho chtějí v mužstvu ponechat.

„My za něj ale chceme adekvátní náhradu, ne nějaké juniory, těch máme dost. Takže buď ho Zlín bude muset koupit, nebo se Radek vrátí k nám,“ má jasno Ščerban. „Rozhodnutí padne v pondělí.“ Dodává.