Dukla už posily nevyhlíží, věří současnému kádru

31.01.2009 / Eva Streichsbierová

Vyhlížení posil pro předkolo play off je s největší pravděpodobností u konce. Vedení jihlavského klubu se rozhodlo důvěřovat současnému kádru. „Už do tohohle týmu nebudeme sahat. Nikdo neodejde, ale ani nikdo nepřijde,“ prohlásil jednatel Dukly Bedřich Ščerban.

Jihlava se snažila doplnit kádr minimálně o jednoho kvalitního obránce. V hledáčku Dukly uvízli například zkušený hokejista Michael Vyhlídal z Havlíčkova Brodu, brněnský Marian Morava či dvojice beků z Benátek nad Jizerou Tomáš Kolafa, Jozef Lukáč. Všichni už v minulosti červenožlutý dres oblékali.

„Ani jedno jednání však nedopadlo dobře,“ povzdechl si sportovní manažer jihlavského klubu Patrik Augusta. „Třeba u Moravy to vypadalo nadějně, jenomže Kometa v poslední chvíli prohlásila, že ho nepustí. Kolafa naši nabídku odmítl sám, protože prý dostal jinou. No a o Lukáčovi jsem měl informace, že není stoprocentně zdravotně v pořádku,“ dodal.

Přestože přestupní termín končí až o sobotní půlnoci, na příchod nové tváře už to v Jihlavě nevypadá. Naopak, v úvodních dvou duelech s Havířovem na domácím ledě bude Dukla postrádat lotyšského beka Janise Andersonse a patnáctiletého juniora Davida Musila. „Oba dostali pozvánku do reprezentace. Na jednu stranu nás jejich absence samozřejmě mrzí, ale na druhou je to pro klub čest a my jim nemohli bránit,“ uvedl Ščerban.

I přes absenci Andresonse s Musilem má Dukla pro sérii s Havířovem jednoznačný cíl. „Úkolem našeho týmu je postup do čtvrtfinále,“ prozradil šéf jihlavských hokejistů. „Už taky proto, že bychom potom mohli narazit na Kometu Brno, a to by byl pro všechny určitě parádní zážitek. Věřím, že na to kluci budou pamatovat,“ doplnil.