Na Lapači skončil souboj Vsetína s Jihlavou smírem

06.09.2003 / Eva

Už podruhé v jednom týdnu se proti sobě postavily celky Vsetína a Dukly Jihlava. V úterý na Horáckém zimním stadionu byli úspěšnější Valaši. O tři dny později už se jim ale před vlastním publikem tolik nedařilo a Jihlava si z extraligového Lapače vezla cennou remízu 4:4.
Stejně jako v prvním vzájemném střetnutí hraném v Jihlavě se také v pátek pustila Dukla do svého extraligového soupeře bez jakéhokoliv respektu. „ Dukla se nebála, hrála důrazně a výborně bruslila. Vlastně hned od první minuty nás zatlačila do obranného pásma a předváděla to, co jsme měli doma hrát především my. Předčila nás v jednoduchosti, kombinaci a tahu na bránu,“ vysekl poklonu svým bývalým svěřencům dnes už vsetínský lodivod Jiří Režnar.

Jako první překonal domácího gólmana Biegla už v 6. minutě Roman Hlouch, který za 53 vteřin potrestal vyloučení vsetínského Vampoly. Také v dalším průběhu hry byla Jihlava aktivnější, naopak Valachy neprobudila z letargie ani vyrovnávací trefa obránce Vyrůbalíka. Zřejmě i proto, že puk za záda Jaroslava Suchana usměrnil jeden z jihlavských obránců. „ Byla to střela od modré, kterou těsně přede mnou někdo z našich kluků tečoval a změnil její směr. Už jsem nestačil reagovat,“ krčil bezmocně rameny jihlavský gólman.

Začátek druhé části vyšel lépe domácím, kteří se ve 22. minutě ujali vedení 2:1 zásluhou pohotové Lužovi dorážky. O sedm minut později se pak proti domácímu Bieglovi rozjel osmnáctiletý jihlavský útočník Tomáš Dolana a puk do sítě doslova dotlačil. „ Taky jsem mohl ten svůj první gól proti kvalitnímu soupeři vstřelit hokejkou,“ smál se po skončení zápasu mladičký forvard. „ Snažil jsem se ujet, ale jeden z domácích hráčů mě zezadu atakoval a puk mi trochu sklouzl. Nakonec jsem do něj jen tak lehce plácl a on se od brusle došoural do branky.“. A jak moc drahá bude pro Tomáše Dolanu páteční trefa? „ Tak to opravdu nevím. Zkusím mlčet a třeba se to obejde i bez placení,“ plánoval únik od zápisného viditelně dobře naložený mladík.

Ve 33. minutě Dukla podruhé v zápase vedla. Autorem třetí jihlavské branky byl kapitán Oldřich Bakus. „ Roman Hlouch mi to nahrál o manťák ven a já jsem jel jeden na jednoho. Protlačil jsem se až před gólmana a blafákem ho překonal,“ popisoval po utkání povedenou akci centr prvního jihlavského útoku. Ani druhé vedení však Dukle dlouho nevydrželo. Přesně po 68 vteřinách se totiž trefil také vsetínský Selinger.

V poslední dvacetiminutovce se potom skóre měnilo ještě dvakrát. Nejprve po dorážce domácího útočníka Dubce a ve 54. minutě po dělovce jihlavského Mariána Havla, na jehož střelu vsetínský gólman ani nestačil reagovat. Tím byla střelecká listina definitivně popsána a Dukla si tedy zpět na Vysočinu vezla sympatickou remízu 4:4. „ Chtěli jsme tady uhrát co nejlepší výsledek a to se nám nakonec podařilo. Mohli jsme i vyhrát, ale bohužel jsme nedokázali proměnit víc šancí,“ shrnul nakonec celé utkání do dvou vět jihlavský kapitán Oldřich Bakus.