Finanční krize? Zatím ji zvládáme dobře, tvrdí Ščerban

08.09.2009 / Eva Streichsbierová

Dukla Jihlava je připravena vstoupit do nové prvoligové sezony. A to s téměř stejným rozpočtem jako v loňském ročníku! Finanční krizi prý zatím klub výrazněji nepocítil. „Jasně, že s ní také bojujeme, ale můžu říct, že zatím ani jeden z partnerů nám neřekl, že úplně končí,“ prozrazuje šéf Dukly Bedřich Ščerban.

Loni hospodařil jihlavský hokejový klub s částkou 36 milionů korun. „A zhruba stejný rozpočet bych chtěl zachovat i pro tu nadcházející sezonu. Nutno ovšem říct, že rozhodně nejde jenom o A-tým. V té částce je započítána také mládež a provoz Horáckého zimního stadionu,“ upozorňuje jednatel. „To je potřeba zdůraznit. Lidi si pak přečtou, že máme rozpočet šestatřicet milionů a budou si myslet, že jsme jak Chomutov,“ doplňuje šéfa klubu sportovní manažer Patrik Augusta.

Na platy hráčů prý vedení Dukly sahat nehodlá. „Pro mě je opravdu velmi potěšující fakt, že žádný z partnerů neskončil. Nejhorší větu, kterou jsem do téhle chvíle slyšel, byla: Já chci svoji smlouvu dodržet, počkejte mi nějaký čas,“ tvrdí Ščerban. „Můžu zodpovědně říct, že to zvládáme dobře. Že je Dukla jedním z mála klubů, který je stabilizovaný. Určitě nemáme takové problémy, jaké hlásí některé jiné kluby, co pořádně ani nevědí, jestli soutěž dohrají.“

Co se týká sportovních cílů, je vedení jihlavských hokejistů prozatím opatrnější. „Neřekli jsme: Musíte skončit do toho a toho místa. My spíš pokračujeme v tom, co tvrdím od začátku. Chceme, aby se mužstvo ubíralo směrem, který jsme si vybrali,“ říká Ščerban. „To znamená, že máme v plánu jít co nejvýš, ale ne na úkor naší koncepce. Dál budeme dávat šanci mladým klukům, nebudeme závislí jenom na střídavých startech a nemíníme sem brát extraligové posily za každou cenu,“ má jasno.

Také hlavní kouč prvoligového jihlavského A-týmu Josef Augusta se otázkám týkajících se konkrétních cílů brání. „Vy byste pořád chtěli jenom cíle, cíle, cíle. Ty máme samozřejmě nejvyšší. Ale je potřeba si uvědomit, že stejné mají také ti ostatní,“ přesvědčuje. „My chceme hrát hokej pro diváky. Aby ti byli spokojeni! Aby chodili a podporovali nás. Tak jako to dělali v Tipsport cupu. To je pro nás největší odměna. Prostě máme v plánu hrát tak, aby soupeř, který u nás bude chtít vyhrát, musel předvést ne stoprocentní, ale minimálně stodvacetiprocentní výkon!“ hlásí.