Do Jihlavy v sobotu dorazí tradiční ruský ledový cirkus

28.09.2009 / Redakce

Tradiční, světoznámý ruský ledový cirkus zavítá po pětadvaceti letech do České republiky. Jedinečné představení uvidí celkem ve dvanácti městech, přičemž jedním z nich bude také Jihlava. Na Horáckém zimním stadionu se ledová show představí v sobotu 3. října.

Na světě existuje pouze jediný cirkus, který se může pochlubit bruslícími medvědy. Ti se na bruslích pohybují stejně jako lidé. Kromě nich ale uvidíte také cvičené kočky a psy a spoustu artistických výkonů ve výpravné kostýmní show.

Celkem vystoupí na ledové ploše Horáckého zimního stadionu přes 35 nejlepších ruských artistů a drezérů. Představení je samozřejmě určeno zejména pro děti, ale jistě si jej užijí i dospělí.

I když je ledový cirkus poměrně mladý v cirkusové rodině, existuje pouze něco přes 40 let, získal si bezpochyby celosvětové uznání jako jeden z nejokázalejších uměleckých žánrů.

Ruský ledový cirkus není klasickou lední revue, ale spíše cirkusovým představením na ledě. Každé číslo představuje cirkusový výkon a záměrem choreografie je vytvořit osobitou atmosféru.

Účinkování v tomto cirkusu vyžaduje od artistů perfektní ovládání krasobruslařských technik a zároveň špičkové provedení nejednoho cirkusového výkonu. To je specifikum ledového cirkusu.

Každý artista, byť sólista v jednom čísle, vystupuje i v několika dalších. V programu "Ledová fantazie" uvidíte náročné kombinace akrobatického skákání, žonglování, akrobacie na tyči.... samozřejmě všechno na bruslích.

Program už procestoval kus světa a svoje diváky našel v Indii, Maďarsku, Kataru, Číně, Francii, USA,....

Města, která ruský ledový cirkus navštíví:

29.9. ZLÍN, 30.9. FRÝDEK MÍSTEK, 1.10. OLOMOUC, 2.10. BŘECLAV, 3.10. JIHLAVA, 4.10. TÁBOR, 5.10. PLZEŇ, 6.10. PRAHA – TESLA ARÉNA, 7.10. KARLOVY VARY, 9.10. ÚSTÍ NAD LABEM, 10.10. PARDUBICE

Předprodej: Ticketportal – ZDE.