Dukla by sem mohla jezdit každý týden, culil se Ivan Padělek

26.11.2009 / Pavel Zeman

Za dva týdny oslaví pětatřicáté narozeniny. S bratrem Alešem vyrůstal v jihlavské Dukle a nikdy na ní nezanevřel. Naposledy se v jejím dresu krátce objevil v sezóně 2006/2007 a během tří zápasů se dvakrát dokázal zapsat do listiny střelců. V dresu Tábora nastoupil Ivan Padělek proti svému mateřskému klubu. „Já jsem rád vždycky, když hrajeme proti Dukle, protože mi se proti ní střelecky daří. Kdyby sem Jihlava jezdila každý týden, tak bych byl spokojenej,“ smál se po zápase s Duklou, ve kterém vstřelil druhou branku svého týmu.

Padělkův zásah ale na tři body nestačil. Táborští hokejisté nedokázali udržet hubený náskok. Ve 49. minutě vyrovnal Tomáš Čachotský a utkání dospělo do prodloužení. „Jsme zklamaní, protože jsme to měli dobře rozehrané. Dostali jsme špatný gól na 2:2 a potom už jsme to nedokázali dotáhnout do vítězného konce. Čekali jsme, že vyhrajeme,“ prohlásil sebevědomý útočník.

Nastavený čas branku nepřinesl, a tak musely rozhodnout až samostatné nájezdy, což je Padělkova oblíbená činnost. „Na nájezd si věřím vždycky. Nikdy nepochybuju o tom, že dám gól. Ono nemá cenu si s tím lámat hlavu. Buď to vyjde, nebo ne,“ tvrdí. A přesto, že proti Milanu Řehořovi to útočníkovi se zkušenostmi ze Vsetína, Třince nebo Vítkovic vyšlo, z dvoubodového vítězství se nakonec radovali hosté. „V posledních zápasech se nám začalo docela dařit, takže jsme to rozhodně chtěli potvrdit a Duklu porazit,“ litoval porážky 2:3.

Na náladě mu to ale neubralo. Věčně optimisticky naladěný forvard přiznal, že na vypisování prémií za vítězství nad jeho mateřským klubem před zápasem nedošlo. A to z jediného důvodu: „Já jsem přijel pozdě a málem jsem dostal pokutu od vedení klubu, takže jsem byl rád, že jsem se vůbec stihl připravit,“ usmíval se.

„Před zápasem jsem se nestihl s nikým hecovat. Ale na ledě při zápase samozřejmě nějaké to hecování proběhlo,“ dodal vzápětí. V Jihlavě má Padělek pořád spoustu kamarádů. „Znám tam skoro všechny kluky. Když jsem v Jihlavě, tak se s nimi často vídám,“ přiznává.

Dukla přijela do Tábora s novým vládcem střídačky. Po Josefu Augustovi převzal trenérské žezlo Roman Mejzlík. Mělo to na hru Jihlavských nějaký vliv? „Nový hlavní trenér je jasným oživením a impulsem. Na klukách byla vidět ohromná snaha, protože se první zápas pod novým trenérem chtěli ukázat, to je jasné,“ zhodnotil na závěr nasazení borců z Vysočiny.