Ve středu cestují jihlavští hokejisté do Orlího hnízda

01.12.2009 / Pavel Zeman

Napínavý zápas s výbornou diváckou kulisou. Tak by mělo vypadat střetnutí mezi znojemskými Orly a jihlavskou Duklou. Ta v posledních pěti zápasech vždy bodovala a dobrou formu by chtěla potvrdit i v derby. „Rádi bychom navázali na dobré výsledky z předchozích kol,“ hlásí trenér Roman Mejzlík. Utkání 26. kola vypukne ve středu 2. prosince v 17:30 na ledě znojemské Hostan arény.

Svěřenci Jana Neliby podávají značně nevyrovnané výkony. Vedoucí tým tabulky, Ústí nad Labem, obrali o dva body, když vyhráli 3:2 po prodloužení. V následujícím zápase ale dostali tvrdé K.O. Z Chomutova si odvezli debakl 2:8.

„Znojmo teď dostalo výprask v Chomutově, takže by mohlo být psychicky trochu dole, ale na druhou stranu to znamená, že určitě zapracovalo na obranné fázi. Já určitě nečekám nějakou přestřelku. Bude se vycházet ze zabezpečených obran,“ předpovídá jihlavský stratég.

Toho trápí neustále se zvětšující marodka. Na pondělním tréninku chyběl nemocný Čachotský. „Určitě nemůžeme počítat s tím, že by se někdo z aktuálně zraněných hráčů vrátil do sestavy. Naopak nám onemocněli další hráči a my jen doufáme, že se do středy dají do pořádku, aby mohli proti Znojmu nastoupit,“ přeje si Mejzlík.

Vládce jihlavské střídačky se může spolehnout na podporu fanoušků. Těch by mělo do Znojma dorazit několik stovek. „Fanoušci nám hodně pomohli v zápase s Chrudimí. Kluci to oslabení v závěru zvládli i díky nim. Jestli přijedou i na zápas do Znojma a budou fandit tak, jako v závěru s Chrudimí, pak to bude skvělé,“ těší se na atmosféru derby.

Znojmo zaostává za Jihlavou v tabulce první ligy pouze o dva body. Na páté místo, které momentálně drží Mejzlíkovi hoši, se nepříjemně dotahují regionální rivalové z Třebíče a Havlíčkova Brodu. I proto lze duel se Znojmem označit jako maximálně důležitý. „Nás teď čekají hodně těžké zápasy. V tabulce je to kolem nás celkem našlapané, ale my nesmíme koukat, jak hraje Třebíč nebo Havlíčkův Brod. My se budeme soustředit jen na náš výkon,“ zachovává Mejzlík chladnou hlavu.


 
JIH - ZNO 1:6 (baráž 1999)  JIH - ZNO 8:2 (baráž 1999)
Tomáš Hradecký (12+6) Oldřich Bakus (13+17)
Tomáš Hradecký (12)  Oldřich Bakus (13)
Přemysl Sedlák (10) Tomáš Čachotský (18)
 
Jihlavská Dukla je v tabulce průměrné návštěvnosti domácích zápasů třetí, znojemští Orli čtvrtí.
70 je číslo, které u Jihlavy značí počet vstřelených branek - u Znojma inkasovaných.
Dukla ve Znojmě nikdy nevstřelila více než 3 branky.