Dukla chce doma konečně zvítězit

08.01.2010 / Pavel Zeman

Jihlavské hokejisty čeká již osmatřicáté utkání letošního ročníku první ligy. Poměřit síly přijíždí HC Tábor. Tedy mužstvo, jež před týdnem posílil, nyní už exjihlavský, Jiří Hanzal. Kamarádství stranou, bývalí spoluhráči, se pokusí Hanzalovu chlebodárci pobyt na Vysočině pořádně znepříjemnit. Příležitost k tomu budou mít v sobotu 9.ledna od 17:30 na Horáckém zimním stadionu.

Jihlava v posledním zápase zasypala branku Šumperku šesti přesnými zásahy. Stejný počet gólů od ní inkasoval v 9.kole právě Tábor. V říjnu si z Horáckého zimního stadionu odvezl porážku 2:6. Podobnému výsledku by se jihlavští hokejisté nebránili ani v 38. kole. „Když se podíváme na tabulku, tak zrovna tenhle zápas s Táborem je takzvaně o šest bodů. Ten bodový rozdíl není tak veliký,“ varuje Roman Mejzlík před možným podceněním méně zvučnějšího soupeře.

Dukla by chtěla využít výhodu domácího prostředí. Přesněji řečeno, Dukla by chtěla znovu udělat z domácího prostředí výhodu. Na svém ledě totiž drží čtyřzápasový půst bez vítězství. „Až na ten výkon proti Kadani ty výkony nebyly vyloženě špatné. Je třeba mít štěstí v koncovce. Proti Šumperku jsme ho měli,“ říká vládce střídačky.

Proti soupeři z dolních pater tabulky svěřenci trenér Mejzlíka nic jiného než vítězství za 3 body neberou. Po hladkém šestigólovém vítězství z minulého kola bude důležité zůstat nohama pevně na zemi. Žádný zápas se nerozhodne sám. „K vítězství musíme přispět poctivou prací odzadu,“ zná jednoduchý recept na sobotního soupeře.

Jihlavští hokejisté díky suverénnímu vítězství v Šumperku uhájili šestou příčku. Jejich soupeři jim ale nepříjemně dýchají na záda. Od jedenáctého Vrchlabí je dělí pouze šest bodů. I proto nesmí do konce základní části vypustit jediný zápas. „Podle mě už tohle utkání hodně napoví. Pokud ho uhrajeme, tak se nám to play-off zase přiblíží o něco víc, když ho neuhrajeme, tak zase budou problémy,“ podotýká Mejzlík. “

Ostatní zápasy 38.kola: 17:00 HC Slovan Ústečtí Lvi - KLH Chomutov, HC Havířov Panthers - HC VCES Hradec Králové, HC Benátky nad Jizerou - SK Horácká Slavia Třebíč, HC Rebel Havlíčkův Brod - SK Kadaň, HC Olomouc - Salith Šumperk, 17:30 HC Berounští Medvědi - HC Vrchlabí, 18:00 HC Chrudim - Orli Znojmo.

JIH - TÁB 6:2 (10.10.2009) -
Tomáš Čachotský (14+27) Zdeněk Šperger (10+15)
Daniel Hodek (18) Zdeněk Šperger (10)
Tomáš Čachotský (27) Zdeněk Šperger (15)
Na vítězství 6:2 ze začátku října měl lví podíl Bakus, táborskému brankáři poslal 3 gólové navštívenky.
V obou zápasech letošní sezóny překonal Řehoře Ivan Padělek.
Tábor ještě nikdy jihlavskou Duklu neporazil.