Starší dorostenci vyzvou v extraligovém čtvrtfinále vítěze základní části

15.03.2010 / Jakub Mezlík

Dorostenci Dukly mají před sebou už jen jedinou překážku, přes kterou vede cesta mezi čtyři nejlepší týmy na republikové finále. Po vyřazení Mladé Boleslavi je však nyní čeká soupeř o poznání těžší, v sérii hrané opět na dvě vítězná utkání změří síly s Vítkovicemi. „Čeká nás jeden z nejsilnějších týmů v republice, který po loňském vyřazení udělá všechno pro to, aby vyhrál titul. My musíme vsadit na bojovnost, zodpovědnost a disciplínu,“ říká trenér Luboš Sláma. První zápas se hraje ve středu 17. března od 18:00 na Horáckém zimním stadionu, přijďte dorostence v důležitém boji podpořit!

Vítkovice suverénně ovládly základní část extraligy, před druhou Spartou měly náskok devíti bodů. Skvěle zvládly i vstup do vyřazovacích bojů, Ústeckým Lvům nastřílely během dvou zápasů úctyhodných osmnáct gólů. „Vítkovice patří mezi hlavní favority na titul, mají v týmu nejlepší hráče z celého kraje, je tam hodně osobností,“ hovoří o síle soupeře Sláma.

Jihlava postoupila přes Mladou Boleslav rovněž ve dvou zápasech, rozdíl ve skóre byl však o poznání těsnější než v případě Vítkovic. „Pro nás byla výhoda, že jsme hráli první zápas doma, Boleslav sem přijela s obrannou taktikou a nebyla tak silná jako na svém ledě. Tam byla lepší, ale my jsme dokázali potrestat jejich chyby,“ hledá rozhodující faktor jihlavský kouč.

Zároveň také oceňuje velké odhodlání svého týmu. „Klukům chci poděkovat, dali do toho hokejové srdce, hráli s nadšením, odhodláním, nasazením. Odmakali to, chtěli hrát, i když byli zranění,“ pochvaluje si Sláma. Bude stejná bojovnost platit i na Vítkovice?

Série začíná ve středu na jihlavském ledě, druhé utkání se hraje v pátek ve Vítkovicích. Případné třetí utkání poté o den později znovu na ledě soupeře Dukly.

Vzájemné zápasy v letošní sezoně:
HC Vítkovice Steel - HC Dukla Jihlava 4:1
Branky a nahrávky: 12. Šebesta (Holý, Raška), 21. Matuštík (Němec, Klimíček), 41. Raška (Šebesta, Holý), 58. Raška (Šebesta, Holý) - 60. Kret (Svobodník, Vlček).
HC Dukla Jihlava - HC Vítkovice Steel 3:4p.
Branky a nahrávky: 13. Pěška (Hlaveš), 19. Kret (Zídek, Šťastný), 20. Štěpán (Pěška) - 7. Šebesta (Král), 28. Holý, 29. Hudeček (Kilnar, Stránský), 65. Matuštík (Mareček).

Zápasy Dukly v osmifinále:
HC Dukla Jihlava - BK Mladá Boleslav 4:2
Branky a nahrávky: 15. Pěška (TS), 28. Přidal (Tobola P., Zadražil), 42. Zídek (Mikeš, Kret), 51. Prokš (Šťastný Ja., Brychta) - 17. Hyka (TS), 35. Štěpánek (Škorík, Bičiště).
BK Mladá Boleslav - HC Dukla Jihlava 3:4
Branky a nahrávky: 12. Škop (Chalupa, Koudela), 25. Škorík (Bičiště), 34. Frolík (Hyka, Korim) – 6. Štěpán, 17. Přidal (Pěška, Zadražil), 33. Střecha (Zadražil, Přidal), 47. Kret (Mikeš, Zídek).

Zápasy Vítkovic v osmifinále:
HC Slovan Ústečtí Lvi - HC Vítkovice Steel 4:11
Branky a nahrávky: 9. Vegner (Hanzl), 51. Harkabus, 54. Vegner (Hanzl), 60. Harkabus (Kuchynka) - 9. Zdráhal (Stránský), 10. Celner (Kilnar), 10. Holý (Král), 17. Stránský (Němec, Kilnar), 23. Kilnar (Mareček, Pastor), 28. Zdráhal (Němec, Stránský), 30. Mareček (Pastor, Kilnar), 41. Klimíček (Stránský, Němec), 45. Hudeček (Tomi), 47. Šebesta (Holý, Klimíček), 48. Stránský.
HC Vítkovice Steel - HC Slovan Ústečtí Lvi 7:3
Branky a nahrávky: 1. Šebesta (Holý), 15. Kilnar (Mareček, Koziol), 22. Němec E. (Slovák, Stránský), 35. Šebesta (Kovář), 48. Němec E. (Kilnar), 55. Stránský (Němec E.), 59. Holý (Šebesta) - 11. Pojezný (Šrámek), 33. Pořický (Šrámek), 43. Pojezný (Vávra).