Dukla hlásí příchod útočníka se zkušenostmi ze Skalice

18.05.2010 / Pavel Zeman

Ve slovenské extralize odehrál 136 zápasů. Bývalý útočník týmu HK 36 Skalica nyní zkusí své štěstí v krajském městě Vysočiny. Do Jihlavy přichází na zkoušku čtyřiadvacetiletý hokejista Martin Hollý. Další zajímavou novinkou je i odchod jednoho z brankářů Dukly.

Konkurenci v ofenzivě zvýší příchod slovenského forvarda Martina Hollého. Ten během svého působení v rodném městě Žigmunda Pálfyho zářil v mládežnických kategoriích. V sezóně 2003/2004 nasbíral v kategorii do 18 let ve 32 utkáních 47 kanadských bodů. A v té samé sezóně odehrál také 41 zápasů za juniory Skalice, kde se 14 góly patřil mezi nejlepší střelce týmu.

Přechod do dospělého hokeje ale Hollému nevyšel úplně podle představ. Ve Skalici se dalších 5 roků protrápil až k odchodu do prvoligových Piešťan. Minulou sezónu strávil v Čechách ve 2.lize, kde hájil barvy Hodonína. A právě odtud přichází na zkoušku do Jihlavy. „Martin bude s týmem trénovat a zkusí si v srpnu vybojovat místo v sestavě,“ vysvětlil Ščerban.

Duklu naopak opouští dvaadvacetiletý odchovanec libereckého hokeje, který v loňské sezóně zaujal spolehlivými výkony ve Žďáru nad Sázavou. Vratislav Vajner se začal na nový prvoligový ročník připravovat s jihlavským mužstvem, ale v jeho kádru opět dlouho nepobude. Jako novou posilu si ho vyhlédl Tábor, kam nadějný brankář odchází na roční hostování.

„Vráťa odvedl ve Žďáře skvělou práci. Šly na něj opravdu dobré referenece. Nyní budeme sledovat jeho výkony v Táboru,“ prohlásil jednatel jihlavského celku na závěr.