Jihlavští střelci používali v Opavě slepé náboje

23.11.2003 / Eva

Dvě velká překvapení se zrodila ve 20. kole první hokejové ligy. O jedno se postarala Horácká Slávia Třebíč, která vyhrála na ledě třetího Berouna 3:2, ve druhém pak měla prsty Dukla Jihlava. Svěřenci trenérské dvojice Fiala – Vlk podlehli Opavě 1:3 a zatímco pro ně to byla čtvrtá letošní porážka v normální hrací době, Slezané si vychutnávali radost teprve z druhého letošního vítězství.

První šok přišel na začátku 5. minuty, kdy zaváhání hostujícího gólmana Suchana využil opavský Sochorek. „ Zastavoval jsem puk u mantinelu, ale dostal se k němu jeden z domácích hráčů, který pak našel před brankou dalšího a byl z toho gól,“ popsal nešťastný okamžik Jaroslav Suchan. „Ve zbytku třetiny jsme si sice vypracovali několik šancí na vyrovnání, ale bohužel jsme je neproměnili.“

Dukla tentokrát propadla hlavně v defenzivní činnosti. Tři její chyby Opava využila ke vstřelení tří branek a vytvoření rozhodujícího náskoku. „ Dostali jsme zbytečné góly,“ uznal jeden z jihlavských beků Ondřej Kubeš. Jedním z hlavních důvodů porážky však podle něj byla absence štěstí. „ Bylo to pro nás smolné utkání, půl zápasu jsme Opavu skoro nepustili ven ze třetiny a přesto jsme prohráli.“

Štěstí naopak nechybělo domácímu brankáři Šlupinovi. Ten k němu navíc přidal i pořádnou dávku brankářského umění a Dukla byla bez šance. Celkem čtyřicetkrát zkoušela opavského gólmana překonat, podařilo se jí to ale pouze jednou. Ve 48. minutě vyhrál Petr Altrichter buly pro Aleše Padělka a ten poslal puk poprvé a naposledy do opavské sítě. „ Já si myslím, že jsme dnes odehráli špatný zápas. Pouštěli jsme Opavu až příliš lehce do našeho obranného pásma a dělali jsme chyby. Přitom často stačilo jen vyhodit puk do bezpečí, uklidnit hru. Náš tlak a gól přišel až příliš pozdě. Na jednu třetinu se to hrát nedá,“ namířil kritiku do vlastních řad jihlavský útočník.

Snad už v pondělní předehrávce 22. kola ( 24.11. ), v níž se Dukla představí v Brně, bude závěrečné hodnocení mnohem veselejší.