Jihlavští žáci se utkali s Hodonínem

18.10.2010 / Jaroslav Wollmann

V neděli se jihlavští žáci utkali s Hodonínem. Svěřenci Františka Zemana hostili svého soupeře na Horáckém zimním stadionu. Osmáci bohužel prohráli 2:4, sedmáci zvítězili těsně 6:5. Dva góly zaznamenal Josef Kaňkovský. Svěřenci Martina Pykala cestovali na led soupeře. Šesťáci zvítězili hladce 5:0, když o svém vítězství rozhodli v poslední třetině. Páťáci vyhráli vysoko 8:2 díky zlepšené druhé polovině utkání.

Výsledky 17. 10. 2010

8. třída

7. kolo: Jihlava - Hodonín 2:4 (1:1, 0:0, 1:3)
Branky Jihlavy: Bambula 2. Nejlepší hráč Jihlavy: Natálie Sobotková.
Sestava Jihlavy:
Nahodil - Sobotková, Wasserbauer, Sobotka, Reiterman, Dörrer - Křížek, Bambula, Bína, Čermák, Dvořák, Najman, Tůma, Indra.

„Zápas 8. třídy měl podobný průběh jako zápas sedmáků, bohužel s obráceným koncem. Po většinu utkání jsme byli lepším týmem, ovšem bez gólového efektu a na druhé straně padaly laciné góly do naší brány. Hráčům nelze upřít snahu a vůli po vítězství. Bohužel nekoncentrovaný výkon gólmana se podepsal na konečném výsledku 2:4," řekl po utkání trenér Zeman.

7. třída

7. kolo: Jihlava - Hodonín 6:5 (0:3, 1:1, 5:1)
Branky Jihlavy: Kaňkovský J. 2, Pražák, Šlapáček, Oščádal, Peschout. Nejlepší hráči Jihlavy: Celé mužstvo.
Sestava Jihlavy:
Škarek - Havelka, Kaňkovský K., Pražák, Šlapáček, Vejnar - Kousal, Oščádal, Kaňkovský J., Chylík, Mejzlík, Váňa, Cihlář, Peschout, Berka.

„Dnes k nám přijel ambiciózní tým z Hodonína. Přesto, že jsme hráče nabádali, aby se koncentrovali na hru od samého začátku, tak první třetina se nám vůbec nevydařila a po právu jsme ji prohráli 0:3. O přestávce mezi první a druhou třetinou jsme si některé věci důrazně řekli, hráči to pochopili a od 21. minuty jsme byli lepším týmem, byli jsme trpělivější a šli jsme za vítězstvím do samého konce. Hráče jsme nabádali, aby si věřili a nehráli ustrašeně. Odměnou za snahu a trpělivost byl ten poslední, vítězný gól, který naši hráči vstřelili 19 sekund před koncem zápasu. Odměnou našim hráčům byl také potlesk na otevřené scéně od rodičů a od babiček," řekl po utkání trenér Zeman.

6. třída

7. kolo: Hodonín - Jihlava 0:5 (0:0, 0:1, 0:4)
Branky Jihlavy: Slabý 2, Němec, Lupač, Adam. Nejlepší hráč Jihlavy: Vítězslav Kozel.
Sestava Jihlavy:
Brychta - Jančí, Habermann, Kozel, Havelka - Lupač, Adam, Slabý, Hrbatý, Němec, Novák, Kolátor, Šulák.

„První třetina byla z naší strany příšerná. Kluci vůbec nebruslili, hráli bez zájmu a nasazení, někteří asi ještě hráli na schovávanou a šlo jim to, protože se nepotkali za celou třetinu s pukem. Celou přestávku jsem proto klukům opravdu důrazně domlouval, takže do druhé třetiny přišel úplně jiný manšaft. Začali jsme bruslit, kombinovat, soupeře dostávali pod tlak a nebýt neproměněných šancí některých jedinců, byl by rozdíl ve skóre ještě vyšší. Vítězství je nakonec za výkon ve druhé a třetí třetině zasloužené, ale kluci musí pochopit, že pokud chtějí hrát hokej, musí na sobě začít hodně moc pracovat na tréninku, ale hlavně i mimo něj a hrát naplno od první minuty a ne až od poloviny zápasu," řekl po utkání trenér Pykal.

5. třída

7. kolo: Hodonín - Jihlava 2:8 (2:3, 0:2, 0:3)
Branky Jihlavy: Musil 2, Najman, Brož, Komín, Chvátal, Rašín, Adamová. Nejlepší hráč Jihlavy: Patrik Rašín.
Sestava Jihlavy:
Krejčí - Stybor, Martinů, Rašín, Zápotočný, Zadina - Štěrba, Najman, Musil, Brož, Trávník, Tušer, Komín, Adamová, Chvátal.

„Začátek utkání byl z naší strany trošku ospalý. Byli jsme málo důrazní, nebruslili jsme a soupeře tak nechávali stále ve hře. Postupně se ale hra zlepšovala a kluci si šli pro vítězství. Od druhé poloviny zápasu jsme už utkání kontrolovali a přidávali krásné branky. Musíme ale neustále pracovat na tom, aby kluci podávali soustředěný a stoprocentní výkon po celé utkání," řekl po utkání trenér Pykal.