Jihlavští žáci se střetli s Úvozem a Šumperkem

01.11.2010 / Jaroslav Wollmann

Svěřenci Františka Zemana hostili ve čtvrtek Kometu Úvoz a v sobotu cestovali do Šumperku. Osmáci si připsali dvě výhry, ve státní svátek vyhráli 7:5, o víkendu poté vysoko 10:0. Sedmáci Úvoz porazili 8:2 a v Šumperku zvítězili 5:2. O 5 branek se postaral Vladimír Oščádal. Svěřenci Martina Pykala cestovali ve čtvrtek na led Úvozu a v neděli hostili Šumperk. Šesťáci zvítězili v obou duelech. Nejprve Kometu přehráli 6:1, Draky poté 13:2. Páťáci na státní svátek remizovali 3:3, o víkendu si připsali výhru 3:1.

Výsledky 28. - 31. 10. 2010

8. třída

9. kolo: Jihlava - Kometa Úvoz 7:5 (0:3; 2:0; 5:2)
Branky Jihlavy: Bambula 4, Anděl, Pospíchal, Najman. Nejlepší hráč Jihlavy: Jiří Bambula.
Sestava Jihlavy:
Nahodil (Adam) - Sobotková, Wasserbauer, Sobotka, Dörrer - Reiterman, Bambula, Křížek, Pospíchal, Anděl, Najman, Tůma, Peschout.

„V den svátku jsme na domácím ledě přivítali hráče Komety Úvoz a po ustrašené první třetině, kterou hosté vyhráli 3:0 bylo v kabině rušno. Od 21. minuty přišla na led jiná Dukla a i za nepříznivého stavu dokázali hráči sami sobě, že mohu hrát dobrý hokej. Měli jsme větší touhu po vítězství, a to se s přibývajícím časem projevilo i na ukazateli skóre. Před hráči, kteří dohráli je třeba smeknout. Doufám, že toto ubojované vítězství mančaft ještě víc namotivuje do dalších bojů," řekl po utkání trenér Zeman.

10. kolo: Šumperk - Jihlava 0:10 (0:3, 0:5, 0:2)
Branky Jihlavy: Najman 2, Tůma 2, Bína 2, Anděl 2, Wasserbauer, Peschout. Nejlepší hráč Jihlavy: Celý tým.
Sestava Jihlavy:
Adam (Nahodil) - Pospíchal, Wasserbauer, Sobotka, Reiterman - Křížek, Bambula, Bína, Tůma, Anděl, Najman, Peschout.

„K dnešnímu utkání jsme zajížděli k poslednímu týmu tabulky. Od samého začátku jsme měli zápas jasně pod kontrolou a bylo jen otázkou, jakým rozdílem zápas skončí. Byli jsme lepší v bruslení i v individuálních činnostech, což jsme potvrdili střelecky. Po třetinách 0:3, 0:5 a 0:2 jsme utkání vyhráli 10:0," řekl po utkání trenér Zeman.

7. třída

9. kolo: Jihlava - Kometa Úvoz 8:2 (2:0, 2:0, 4:2)
Branky Jihlavy: Oščádal 3, Kousal, Kaňkovský J., Čermák, Bína, Chylík. Nejlepší hráč Jihlavy: Celý tým.
Sestava Jihlavy:
Škarek (47. Vojtěch) - Pražák, Mejzlík, Havelka, Indra, Šlapáček - Kousal, Oščádal, Kaňkovský J., Váňa, Čermák, Bína, Berka, Chylík, Cihlář.

„Domácí utkání proti Kometě Úvoz jsme měli, myslím si, od samého počátku pod kontrolou. Udávali jsme tón hry, byli jsme lepší jak na puku, tak v situacích 1 na 1, a po právu jsme po třetinách 2:0, 2:0 a 4:2 jasně přehráli. Kluci si zahráli s chutí a byla na nich vidět ta odhodlanost, ke které jsme je nabádali před utkáním. Jsem rád, že proti těžkému soupeři jim vyšlo téměř vše, na co sáhli – výsledek zápasu hovoří za vše," řekl po utkání trenér Zeman.

10. kolo: Šumperk - Jihlava 2:5 (0:1, 1:1, 1:3)
Branky Jihlavy: Oščádal 2, Kousal, Čermák, Váňa. Nejlepší hráči Jihlavy: Jaroslav Vojtěch, Vojtěch Pražák.
Sestava Jihlavy:
Vojtěch - Pražák, Mejzlík, Havelka, Indra, Šlapáček - Čermák, Váňa, Oščádal, Berka, Kousal, Kaňkovský J., Chylík.

„Sice jsme přijeli na led posledního týmu tabulky, nicméně začátek zápasu se nám příliš nepovedl. Hra byla z naší strany neurovnaná a rozlítaná a dnešním pozitivem je pouze to, že vezeme dva body ze Šumperka. Mrzí mě, že jsme si dnes na ledě posledního týmu tabulky nevyzkoušeli určité varianty. Bohužel jsme utkání hráli s deseti hráči v poli, protože nás sužují nemoci a zranění. Všichni hráči si sáhli na dno sil, bohužel při svém mládí v tomto počtu ještě neumějí hrát a chtěli hrát, jako by se hrálo na čtyři pětky. I když jsme hráče nabádali, aby rychle střídali a byli pořád „v tempu“, mají v hlavách zakódováno, že čím budou déle na ledě, tím budou prospěšnější týmu. Opak je bohužel pravdou. Kladem dnešního utkání je opravdu pouze zisk plného počtu bodů," řekl po utkání trenér Zeman.

6. třída

9. kolo: Kometa Úvoz - Jihlava 1:6 (0:1 1:4, 0:1)
Branky Jihlavy: Šulák 2, Adam, Hrbatý, Lupač, Slabý. Nejlepší hráč Jihlavy: Celý tým.
Sestava Jihlavy:
Brychta - Jančí, Habermann, Havelka, Mareš - Lupač, Adam, Slabý, Hrbatý, Němec, Kolátor, Prokš, Kozel, Šulák.

„Tak jako dneska jsem kluky neviděl hrát hodně dlouho. Hráli s ohromnou chutí, uvolněně a také se nám konečně začalo dařit i střelecky. Výborně jsme bruslili, hráli aktivně, dobře kombinovali a některé akce byly opravdu povedené. Je vidět, že v poslední době jde naše hra nahoru a já si jen přeji, aby si to dobré hráči přenesli do dalších zápasů," řekl po utkání trenér Pykal.

10. kolo: Jihlava - Šumperk 13:2 (0:0, 4:2, 9:0)
Branky Jihlavy: Hrbatý 4, Lupač 3, Němec 2, Adam, Chvátal, Mareš, Kozel. Nejlepší hráč Jihlavy: Daniel Šťastný.
Sestava Jihlavy:
Šťastný - Kozel, Habermann, Havelka, Mareš - Lupač, Adam, Slabý, Hrbatý, Němec, Kouba, Prokš, Kozel, Šulák, Chvátal.

„I když konečný výsledek vypadá jednoznačně, průběh utkání byl mnohem vyrovnanější. Soupeř začal aktivně, měl několik slušných šancí a nám dlouho trvalo, než jsme se dostali do tempa. O přestávce jsme si řekli něco v kabině a hra se začala lepšit. Ve chvíli, kdy ale soupeř snižoval na 4:2, bylo utkání stále otevřené. Na naše poměry se nám ovšem střelecky, řekl bych až neskutečně, povedla poslední třetina, ve které jsme vstřelili 9 branek a utkání tak definitivně rozhodli v náš prospěch. Kluky bych chtěl pochválit za dobrý výkon a opět doufám, že i příští utkání budou pracovat jako dnes. Musím ale smeknout před soupeřem, že ani za tak výrazného přídělu branek nepřestal hrát a snažil se až do konce," řekl po utkání trenér Pykal.

5. třída

9. kolo: Kometa Úvoz - Jihlava 3:3 (1:0, 2:1, 0:2)
Branky Jihlavy: Najman, Štěrba, Chvátal. Nejlepší hráč Jihlavy: Jakub Štěrba.
Sestava Jihlavy:
Krejčí - Zadina, Martinů, Rašín, Zápotočný - Štěrba, Komín, Najman, Matějka, Musil, Tušer, Adamová, Chvátal, Brož.

„V utkání jsme jasně dominovali, vyjma 10 minut ve druhé třetině. Jinak se soupeř prakticky nedostal k naší brance, cemuž odpovídal i poměr střel. Dá se říct, že soupeř z těch 10 ran za zápas na naší branku vytěžil maximum. Jediné, co kazilo náš výkon, byla opravdu špatná koncovka. Brankář soupeře chytal velice dobře, chybělo nám i trošku štěstíčka, ale i tak bychom z tolika šancí a z takové převahy měli vytěžit více," řekl po utkání trenér Pykal.

10. kolo: Jihlava - Šumperk 3:1 (0:0, 2:0, 1:1)
Branky Jihlavy: Adamová, Musil, Zadina. Nejlepší hráč Jihlavy: Jakub Škarek.
Sestava Jihlavy:
Škarek - Zadina, Martinů, Rašín, Stybor - Štěrba, Svoboda, Komín, Najman, Chromý, Musil, Tušer, Adamová, Brož.

„Krásné a vyrovnané utkání od začátku až do jeho konce. Prvních deset minut, nás soupeř přehrával a v tuto chvíli nás hodně podržel náš brankář. Postupně se ale hra vyrovnávala a ve druhé části jsme měli převahu zase my. Bohužel ani my jsme nedokázali využít některé velmi dobré šance a tak bylo stále o co hrát. Na konci jsme byli šťastnější my, ale soupeř odehrál velice dobrý zápas a díky tomu jsme mohli vidět opravdu hezké utkání," řekl po utkání trenér Pykal.