V Jihlavě se představí Písek.

26.11.2003 / RTD

Druhé utkání v tomto týdnu odehrají hokejisté Dukly Jihlava. Po pondělní výhře v Brně dnes na svém ledě přivítají Písek, který je po dvaceti odehraných kolech na posledním místě tabulky. Dukla tak uzavře šňůru 4 zápasů v 8 dnech.

V loňské sezóně postoupil Písek do playoff. Ve čtvrtfinále se hrdě postavil favorizované Dukle a v sérii hrané na maximální počet pěti zápasů ji zle potrápil. I přesto, že nakonec Jihlavě v postupu nezabránil, určitě nezklamal a za svůj výkon si zaslouží ocenění. V letošní sezóně je však na jihu Čech vše jinak. O postupu do playoff si zatím mohou nechat pouze zdát. Naopak to zatím spíš vypadá, že Písek bude mít starosti s udržením se v lize. V současné chvíli jsou Jihočeši na posledním místě a na třináctou ztrácí 4 body.

Ani v minulém kole Písečtí své fanoušky příliš nepotešili. Na svém ledě totiž podlehli favoritovi z Chomutova 2:5. Dvěmi body se blýsknul obránce Kolda.

Písek - Chomutov 2:5 (0:1, 1:2, 1:2)
Branky: 38. Nedorost (Kolda, Štrach), 52. Kolda (Jelen, Šmátrala) - 2. Kostourek (Mikšovic, Jeslínek), 22. Mikšovic (Maleček, Jeslínek), 29. Jíra, 43. Koláček (Jeslínek, Polodna), 57. Šíp (Boušek).

Sestava: Pinkas - Svoboda, Všetečka, Štrach, Kolda, Kotaška, Veselý, Neckář - Míka, Brož, Šimek - Jelen, Šmátrala, Nedorost - Kubeš, Nouza, Fryauf - Květoň, Kořánek, Štefan.
Trenéři: Milan Mazanec, Václav Baďouček

Poslední vzájemné střenutí Písku a Jihlavy se odehrálo na jihu Čech, kde v osmém kole zvítězili hosté 2:3. O tom, že všechny tči body získá Dukla rozhodl v přesilovce pět minut před koncem jihlavský obránce Jiří Ševčík.