Fan Club Dukly porazil tým kanadských amatérů!

02.03.2011 / Redakce

Horácký zimní stadion zažil v pátek 25. února po delší době mezistátní hokejové utkání. Nehrála ovšem Dukla, nýbrž tým jejího Fan Clubu, který bojuje o body i v okresním přeboru Jihlavska. Soupeř dorazil rovnou z kolébky hokeje – Kanady.
Jihlavští si nevedli vůbec špatně. Kanaďany porazili 7:4 a oplatili jim tak porážku z loňského prvního vzájemného střetnutí.

HC Fan Club Dukla – HC SOS Hockey Kanada 7:4 (1:1, 3:1, 3:2)

Branky: 22. a 47. Vrbecký, 19. Záruba, 33. Volf, 29. Jakub Komůrka, 46. Novák, 59. Tomáš Komůrka – 9. a 39. Collins, 41. a 60. Milliquet. Rozhodčí: Polák, Hejduk. Vyloučení: 0:0. Diváci: 80.

Tým kanadských misionářů zavítal do Jihlavy už podruhé a Fan Club mu měl co oplácet. Před rokem totiž vyhráli právě hráči s javorovým listem na prsou. A ti lépe začali i tentokrát. Do vedení šli už v 9. minutě po proměněném sólu. Fan Club ale díky dvěma pohotovým dorážkám v závěru první a na začátku druhé třetiny rychle otočil vývoj zápasu a vedení už nepustil.

Snadné to ale nebylo. Jihlava sice svůj náskok postupně zvýšila až na 4:1, jenomže dvouminutovka okolo druhé přestávky tentokrát patřila pro změnu Kanaďanům, kteří dokázali snížit na rozdíl jediné branky. Fan Club uklidnila až šťastná trefa Nováka, jehož nahození od modré si hosté sami srazili za záda jinak skvěle chytajícího brankáře. Vzápětí navíc Vrbecký proměnil sólo od modré a sedmý gól přidal Tomáš Komůrka. Kanaďané ale prokázali svou pověst bojovníků do poslední vteřiny. Čtvrtý gól totiž vstřelili zároveň se závěrečnou sirénou.