Jihlavští žáci zakončili sezonu proti Úvozu

27.03.2011 / Jaroslav Wollmann

Ve středu 23. března přivítali svěřenci Františka Zemana Kometu Úvoz. Sedmá třída si v posledním duelu s chutí zastřílela a zvítězila vysoko 11:4. Osmá třída si do tabulky připsala dva body za výhru 6:3. Svěřenci Martina Pykala cestovali ve čtvrtek do Brna. Páťáci si z ledu Úvozu přivezli bod remízu 3:3. Šesťáci získali bod za remízu 5:5 díky výborné poslední třetině, kterou vyhráli 4:1. Lví podíl na vyrovnání měl Adam Hrbatý, který vstřelil tři branky.

Výsledky 23. - 24. 3. 2011

8. třída

32. kolo: Jihlava - Kometa Úvoz 6:3 (2:0, 2:2, 2:1)
Branky Jihlavy: Bína 2, Dvořák 2, Bambula, Tůma. Nejlepší hráč Jihlavy: Nikdo.
Sestava Jihlavy:
Nahodil (Adam) - Sobotková, Wasserbauer, Pospíchal, Sobotka - Tůma, Bambula, Křížek, Dvořák, Anděl, Najman, Peschout, Bína.

„V podvědomí měli hráči poslední utkání sezóny. Přístup hráčů se mi nelíbil a předvedená hra neodpovídala tomu, k čemu jsme je nabádali. I když výsledek vypadá z našeho pohledu jednoznačně, na ledě tomu tak nebylo. Někteří hráči se musí nad svým výkonem zamyslet," řekl po utkání trenér Zeman.

7. třída

32. kolo: Jihlava - Kometa Úvoz 11:4 (1:1, 4:1, 6:2)
Branky Jihlavy: J. Kaňkovský 4, Oščádal 2, Čermák, Kousal, Mejzlík, Váňa, Šlapáček. Nejlepší hráč Jihlavy: Josef Kaňkovský.
Sestava Jihlavy:
Škarek (31. Brychta) - Pražák, Šlapáček, K. Kaňkovský, Havelka, Vejnar, Jaroš - Čermák, Mejzlík, J. Kaňkovský, Oščádal, Váňa, Kousal, Berka, Chylík, Červinka.

„Dnešní zápas byl posledním mistrovským utkáním v této sezóně. Podle mého názoru jsme do něj nevstoupili vůbec dobře. První třetinu jsme byli bez pohybu a bez potřebné agresivity. O přestávce jsme museli hráčům zdůraznit, že bez těchto věcí to nepůjde. Od 21. minuty jsme už hráči předváděli to, co jsme po nich chtěli od samého začátku. Jsem rád, že zvládli toto poslední utkání před domácími diváky, kdy se na kluky přišli podívat rodiče, babičky i dědečkové, a že kluci ukázali, že se za sezónu něco naučili. Po třetinách 1:1, 4:1 a 6:2 nastříleli Kometě Úvoz jedenáct gólů a po právu si toto vítězství mohli užít se vším všudy," řekl po utkání trenér Zeman.

6. třída

32. kolo: Kometa Úvoz - Jihlava 5:5 (2:1, 2:0, 1:4)
Branky Jihlavy: Hrbatý 3, Slabý, Habermann. Nejlepší hráč Jihlavy: Nikdo.
Sestava Jihlavy:
Šťastný - Habermann, Mareš, Kozel, Hráček, Havelka - Hrbatý, Slabý, Adam, Novák, Němec, Prokš, Šulák, Kouba, Kolátor, Lupač.

„Dvě třetiny se nám nedařilo prakticky nic. Vypadalo to, že pro kluky už sezóna skončila před zápasem. Zaslouženě jsme tak po dvou třetinách prohrávali 1:4. Po malé bouřce o přestávce a změnách v sestavě na ledě bylo úplně jiné mužstvo, které hře jasně dominovalo. Odměnou bylo vyrovnaní na konečných 5:5. A to jsme ještě zahodili minimálně tři jasné šance. Pokud budu hodnotit pouze třetí třetinu, jsem s předvedenou hrou spokojený. Rozloučili jsme se se sezónou remízou a tak bych asi charakterizoval i výsledky a průběh celého roku. Odehráli jsme parádní utkání, kde kluci ukázali, že když budou pracovat na 100%, budou hrát dobrý hokej, ale zažili jsme i utkání, kdy mi bylo líto všech, kteří na to museli koukat. Celkově ale můžeme být se sezónou spokojení a kluky pochválit," řekl po utkání trenér Pykal.

5. třída

32. kolo: Kometa Úvoz - Jihlava 3:3 (1:0, 1:2, 1:1)
Branky Jihlavy: Chvátal, Štěrba, Zadina. Nejlepší hráč Jihlavy: Dan Zadina.
Sestava Jihlavy:
Krejčí - Zadina, Rašín, Martinů, Stybor - Musil, Najman, Matějka, Chvátal, Brož, Trávník, Štěrba, Komín, Tušer.

„Do utkání jsme vstoupili dobře, vytvořili si několik šancí, ale neproměnili je. Naopak soupeř naše chyby trestal a tak jsme opět už poněkolikáté museli dotahovat jeho vedení. I nadále jsme však byli lepším týmem, a tak se nám to nakonec povedlo. Škoda jen toho množství neproměněných šancí, výsledek měl vypadat úplně jinak. Na závěr bych chtěl klukům za uplynulou sezónu poděkovat, odehráli ji s velkou parádou a za předvedené výkony zaslouží velkou pochvalu," řekl po utkání trenér Pykal.