Natálie Sobotková s výběrem hráček do 17 let triumfovala ve Finsku!

02.05.2011 / Zdeněk Drla

Výběr českých hokejistek do 17 let triumfoval na mezinárodním turnaji ve finských Helsinkách. A byla při tom i čtrnáctiletá hráčka Dukly Jihlava Natálie Sobotková, která si tak příjemně prodloužila sezonu.
Tým českých hokejistek do sedmnácti let pod vedením trenéra Zdeňka Zdráhala prohrál pouze jednou v základní skupině s výběrem West Coast, stejného soupeře pak porazil ve finále 4:1. Informuje o tom server www.cslh.cz.

Natálie Sobotková (horní řada první zleva s číslem 7) s dívčím týmem.

České hokejistky do 17 let ovládly turnaj v Helsinkách. V základní skupině prohrály pouze jednou. Prvenství si český tým odnesl i v individuálních kategoriích. Klára Chmelová se stala nejlepší střelkyní turnaje, Klára Peslarová si ze všech brankářek udržela nejnižší průměr inkasovaných gólů.

Výsledky českého týmu:

Švédsko - Česká republika 1:5 (1:2, 0:3)
Česká republika - Finsko 4:2 (1:1, 3:1)
Česká republika - KJT Finsko 9:0 (2:0, 7:0)
Česká republika - West Coast Selects 2:3 (0:1, 2:2)
East Coast Selects - Česká republika 0:8 (0:3, 0:5)

Semifinále: Česká republika - Finsko 8:3 (3:3, 5:0)
Finále: West Coast Selects - Česká republika 1:4 (1:3, 0:1)

Konečné pořadí:

1. Česká republika
2. West Coast Selects
3. KJT Finsko
4. Finsko
5. East Coast Selects
6. Švédsko

Sestava českého týmu:

Brankářky: Klára Peslarová (HC Poruba), Kateřina Zechovská (HC Most). Obránkyně: Kateřina Vaňoučková (HC Pardubice), Aneta Tejralová (HC Slavia Praha), Nikola Zdráhalová (HC Dvůr Králové), Samantha Kolowrat (HC Zbraslav), Natálie Sobotková (HC Dukla Jihlava), Dana Pelikánová (HC Litvínov). Útočnice: Klára Mazánková (Vsetín), Klára Chmelová, Aneta Lédlová, Denisa Nešutová (SK Kadaň), Adriana Pecinová (HC Plzeň), Tereza Vanišová (IHC Písek), Dominika Lásková (HC Hvězda Praha), Dominika Vopravilová (HC Kladno), Michaela Pejzlová (HC Pardubice).
Zdroj: www.cslh.cz

Sny mám veliké, jedním z nich je olympiáda, říká Natálie Sobotková

Natálie Sobotková si prodloužila sezonu. Čtrnáctiletá hokejistka Dukly Jihlava, hrající na postu obránce, byla na přelomu dubna a května členkou českého výběru do 17 let, který triumfoval na mezinárodním turnaji ve finských Helsinkách. Během sezony toho křehká dívka, která se nebojí jít do osobních soubojů u mantinelu, stihla spoustu. Pravidelně nastupovala za osmou třídu Dukly Jihlava v Žákovské lize, hrála i za ženský tým Berounských Lvic, působila ve Výběru do 15 let, pobývala i v americkém New Jersey, kde hrála za výběr šestnáctiletých. Jejím velkým snem je hrát za Česko na olympiádě. Následující rozhovor vznikl před několika týdny po jejím návratu z Turnaje čtyř ve Švýcarsku, kde český výběr hráček do 15 let obhájil loňské prvenství.



Měla jsi hodně bohatou sezonu. Kde všude jsi hrála?
Jednak jsem pravidelně nastupovala za 8. třídu HC Dukla Jihlava, pokud byl prostor, tak jsem hrála za ženský tým HC Berounské Lvice. Za výběr hráček ČR do 15 let jsem nastoupila k několika mezinárodním zápasům na Turnaji čtyř. S družstvem Czech Selects pak na prestižním turnaji v ledním hokeji určeného pro elitní hráčky U-17 World Selects Invitational v Helsinkách. Družstva zúčastňující se turnaje World Selects Invitational jsou z Kanady, USA, Finska, Švédska, Ruska a České republiky .

Byla jsi i v Americe. Kde konkrétně?
V zimě jsem několik týdnů pobývala v USA, kam mě pozval tým New Jersey Rockets a mí přátelé v NY. Tam jsem trénovala jak na ledě, tak na suchu, navštěvovala jsem školu, kde jsem strávila i letní prázdniny a nakonec jsem odehrála za tento tým turnaj se zhruba 230 dívčími týmy z celé Kanady a USA v kategorii U16.

Chodila jsi i do americké školy?
V létě jsem studovala na Wyoming Seminary College Preparatory School, Kingston, Pennsylvania, kde je i dívčí hokejový tým.

V této sezoně jsi hrála za osmou třídu Dukly Jihlava. Co bude příští rok?
Od května začíná letní suchá příprava mladšího dorostu, které se zúčastním. To v jaké budu kondici a můj výkon na ledě rozhodne. Další nechci předjímat, abych to třeba nezakřikla.

Jaký je tvůj sen? Kam se chceš v hokeji dostat?
Sny mám veliké a jedním z nich je reprezentace ČR na olympiádě.