Tomáš Kolafa bude v Dukle hostovat

05.09.2011 / Zdeněk Drla

Obránce Tomáš Kolafa bude v nadcházející prvoligové sezoně působit v Dukle Jihlava formou hostování z extraligového týmu Kladna. „S Tomášem jsme byli v kontaktu delší dobu. Jeho působení u nás vadily spíše překážky technického rázu. Všichni víme, že Kladno, jako Tomášův mateřský oddíl, procházelo obdobím změn, nevědělo se, kdo tam bude v roli jednatele, kdo bude mít rozhodující pravomoci, kdo bude mít podpisové právo a tak dále. Tady jsme museli hodně dlouho čekat. Jsem rád, že se vše podařilo dotáhnout ke zdárnému konci a mohu Tomáše přivítat v týmu," říká k "příchodu" sedmadvacetiletého beka jednatel Dukly Jihlava Bedřich Ščerban. Odchovanec středočeského klubu není v Dukle nováčkem, vrací se sem po několika letech, s A-týmem Dukly absolvoval celou letní přípravu, odehrál i většinu přípravných utkání.

Tomáš Kolafa se v dresu Dukly Jihlava objevil již před pár lety. „Vracím se po osmi letech. Před čtyřmi lety jsem tu byl měsíc," vypočítává rodilý Kladeňák.

foto
⇒ Tomáš Kolafa podepsal smlouvu o ročním hostování.

„Do Jihlavy se vracím často, mám tu spoustu kamarádů, takže nejdu do neznámého prostředí. Jsem rád, že jsem tady a oddychl jsem si, že mám konečně smlouvu, a že jednání s Kladnem byla po té dlouhé době uzavřena," doplňuje Tomáš Kolafa, který poslední dvě sezony oblékal dres znojmeských Orlů, předtím nastupoval za Hradec Králové, Ústecké Lvy, Mladou Boleslav, Třebíč nebo Benátky nad Jizerou a samozřejmě i své Kladno. Sedmatřicet zápasů odehrál v sezoně 2008/2009 ve slovenské extralize za Zvolen.

I když se příchod Tomáše Kolafy na první pohled protahoval, jednání byla vpodstatě velice krátká. „Jednání s Kladnem začala a zárověň byla ukončena na vyhlašování Zlaté hokejky, kdy už bylo jasné, že do kladenského hokeje vstupuje Jaromír Jágr. Využil jsem toho, že jsem se na vyhlašování s Jaromírem Jágrem potkal, tuto otázku jsem tam otevřel a v podstatě během deseti minut jsme se domluvili. Poté už to byla otázka technická, čekalo se, až svaz schválí nové formuláře a celou transakci stvrdíme podpisem," vysvětluje Bedřich Ščerban, který při slavnostním vyhlašování hokejové ankety předával jednu z cen. „Tomáš je stále hráčem Kladna, u nás bude rok na hostování," doplňuje první muž Dukly.

Dukla zkouší další dva obránce

Další dvě možné posily zadních řad jihlavského týmu se nyní "perou" o dres s Ježkem na prsou. V minulém týdnu se připojil k Dukle obránce Tomáš Petráček (22 let, 180 cm, 74 kg), odchovanec kladenského hokeje. V pondělí se na Horáckém zimním stadionu poprvé objevil další bek Marek Drtina z Pardubic (22 let, 196 cm, 90 kg), který v přípravném období odehrál za Pardubice šest zápasů European Trophy. „V Pardubicích mají přetlak obránců, filozofie klubu je taková, že chtějí stavět spíše na starších hráčích, proto nám byl doporučen," popisuje Bedřich Ščerban cestu urostlého obránce v východu Čech na Vysočinu. „Oba dva hráči jsou zde na zkoušku, trenéři mají zhruba týden, aby je vyzkoušeli a rozhodli se," doplňuje Ščerban.