Přijede tým s nejlepší obranou v lize, který Dukle ještě nedal gól

13.01.2004 / eda

Několik faktů hovoří před posledním z trojice domácích zápasů Jihlavy pro ni. Berounští Medvědi jsou sice obrovským překvapením letošní sezony, ale jejich střelci nedokázali překonat gólmany Dukly již 152 minut. Naposledy se jim to povedlo před rokem. 22.1.2003 se trefil ve 28. minutě Hořčička. Doma navíc Dukla s Berounem ještě nikdy neprohrála.
Jak sehrála obě mužstva posledních pět utkání??
Jihlava drží svou neporazitelnost již šest kol. Dukla se dostala do skvělé formy - dokazuje to nejen skóre 33:15, ale i její posun na první místo v průběžné tabulce. Porazila postupně Ústí nad Labem 6:3, Prostějov 6:2, Havířov v prodloužení 3:2, Třebíč 5:2, Mladou Boleslav 5:3 a velmi nelichotivě Hradec Králové 8:3.
Ani Beroun nemá v posledních zápasech špatnou formu, ale i tak ztratil čtyři z patnácti možných bodů. Dvakrát dokázal soupeři nasázet pět branek - s Kometou to znamenalo konečný výsledek 5:1 a s Kadaní dokonce 5:0. Další dva zápasy skončily 4:2 - ten domácí vítězně s Opavou a olomoucký prohrou ve stejném poměru. V minulém kole skončil souboj mezi Medvědy a Lvy o třetí příčku smírně 3:3.

Podrobnější pohled na minulé kolo.
Proti Hradci Hradci šla Dukla do vedení velmi rychle - již ve druhé minutě se trefil Roman Hlouch. Když to bylo v 11. minutě 2:0 nečekal nikdo z diváků komplikace, ale hostům se v průběhu druhé třetiny podařilo srovnat na 2:2. Dvakrát vrátil do vedení Jihlavu zpět Říha. V poslední třetině již účinkovali střelecky pouze červenožlutí. Dukla nakonec porazila Hradec zcela jasně 8:3. Reportáž z utkání si můžete přečíst zde.
Beroun čekala velmi dobře bránící obrana a rovněž vysoce produktivní útok Ústí nad Labem. Přestože domácí v utkání třikrát vedli o gól, podařilo se Lvům vždy srovnat, a tak i konečné skóre utkání znělo 3:3. Reportáž z utkání si můžete přečíst zde.

Jak jsou na tom týmy v tabulce?
Oba týmy dělí od sebe 4 body. Dukla vede s šedesáti osmi body první ligu. Druhý Chomutov ztrácí bod. Třetí Beroun ztrácí další 3 a čtvrtému Ústí chybí na Duklu rovných pět bodů.

Hráči.
Beroun se může pochlubit nejlepší obranou ligy - inkasoval dosud 62 branek. Dukla je se sedmdesáti třemi góly třetí za Ústím nad Labem. Největší slabinou Berouna je útok, který je s rovnými devadesáti brankami až pátý. Dukla nasázela soupeřům 104 branek. O 42 z nich se svými 9 góly a především 33 asistencemi podílel nejproduktivnější hráč první ligy - Petr Kaňkovský.

Jak spolu hrála obě mužstva v základní části?
Dukla není pro Beroun zrovna nejšťastnější soupeř. V prvním zápase jej na jeho ledě porazila 0:1. Beroun porazil Duklu v historii vzájemných zápasů pouze jednou a to 19. října 2002, kdy ji vychytal její současný gólman Petr Jež. Jediná branka Fialy tak rozhodla o výhře Berouna 1:0. Na tento výsledek se mohli pokusit navázat Medvědi o rok a měsíc později - 19. listopadu však podlehli na Horáckém stadioně 0:2. Nový pokus tak mají berounští v rámci 6. kola nadstavby první ligy. Zápas začíná jako vždy od 17.30 hodin na HZS.