Tři branky? To už bych měl moc velký pokuty, vtipkoval Marek Indra

02.02.2012 / Diana Váňová

Poprvé hájil jihlavské barvy proti Třebíči, do zápisu se však dostal pouze za hru vysokou holí a následné dvě minuty na trestné lavici. Premiéra před domácím publikem se mu už vyvedla daleko lépe, Horácký zimní stadion rozjásal svým uměním rovnou dvakrát. Dvaadvacetiletý Marek Indra přispěl dvěma brankami k pohodlné výhře Dukly nad Pískem a vryl své jméno divákům do paměti.

Okamžiky z prvních minut zápasu by rozhodně nepatřily mezi sestřih toho nejlepšího, co Dukla může předvést. Výsledky Písku z posledních utkání budily respekt, hra hostů z úvodu rovněž. Domácí nevěděli, co od soupeře očekávat, a tak spíš dotvářeli hokejovou kulisu. „Před zápasem jsme hráče upozorňovali, že má Písek dobrou formu, že si na ně musíme dát pozor,“ potvrzuje trenér Vlk počáteční nervozitu na hokejkách Jihlavských.

K první větší akci zavelela v sedmé minutě nová jihlavská posila – Marek Indra. A hned z toho byl gól. „Při první brance se puk odrazil od tyčky, a pak od gólmana. Měl jsem štěstí,“ popisuje mladík svoji premiérovou trefu. „Bylo důležité, že jsme šli do vedení my, že jsme se uklidnili po té prohře v Třebíči,“ nechal se slyšet. Písečtí však i nadále drželi s Duklou krok. „V první třetině jsme měli víc střel na branku, ale gól nepadl, i když tyčka tam byla. Škoda“ dodává ke snaze svých svěřenců trenér Písku Řeháček.

Na začátku druhé třetiny povzbudil Jihlavu k aktivitě Aleš Padělek. Dostal jsem puk před prázdnou klec a zametl jsem to tam. Že to jelo trošku pomaleji, to se občas stane. Ale já jsem to takhle chtěl. Možná ještě pomaleji. Aby gólmana trápilo, že to mohl chytit,“ smál se střelec kuriózního gólu. „Byla to výborná práce Michala Jeslínka, který mi nahrál před prázdnou bránu,“ dodal ještě pohotově. Od této chvíle už Dukla na ledě dominovala. „Od té druhé branky byli lepší ve všem. My jsme se na ledě tak trochu ztráceli. Všude byli o krok dříve,“ uznal Josef Řeháček.

Domácí si ve středu opravdu spravili střeleckou chuť, která v zápase proti rivalovi z Třebíče chyběla. „Po druhém gólu už to šlo samo,“ usmíval se Marek Indra. „Jsem taky rád, že hraju v útoku s těmahle mladýma klukama, hodně bruslíme, je to prostě dobrý,“ rozpovídal se o spolupráci se Zemanem a Maliníkem. „Celá lajna hrála dobře, měli rychlý pohyb a z toho také vyplynuly ty branky,“ pochválil výkon třetího útoku také Petr Vlk.

Jak již bylo řečeno, Marek Indra se k jihlavskému týmu připojil teprve v sobotu před duelem se Třebíčí. Že by ale měl nějak ztíženou situaci s přestupem před koncem základní část, si nepřipouští. „Hlavně jsem se snažil zapadnout. A to se, myslím, docela povedlo. Kluci mě vzali,“ poznamenal ke svému hostování v krajském městě. „Před zápasem se Třebíčí jsem dýl nehrál, tak jsem byl trochu nervózní. Dnes už to nebylo tak hrozný, jen se musím ještě zklidnit v zakončení. Může to být ještě lepší“ přiznal skromně.

A jaká jsou jeho očekávání do dalších utkání? Chystá na příští zápas hattrick? „Tři góly? To bych měl velký pokuty,“ rozesmál přítomné novináře.