Dukla vyráží v sobotu na led Benátek nad Jizerou

03.02.2012 / Zdeněk Drla

Poslední čtyři venkovní utkání čekají v základní části hokejisty Dukly Jihlava. V rámci 46. kola první ligy cestují v třeskutých mrazech do - podle fanoušků - nejstudenější prvoligové areny, do Benátek nad Jizerou. Středočeši zažívají mimořádně podařenou sezonu. Aktuálně jim patří pátá příčka v tabulce se šestibodovou ztrátou na čtvrtou Duklu. O to bude sobotní duel pikantnější. Buď Jihlavané navýší svůj náskok nebo se Benátky zase o kousek přiblíží. Pokud by postavení v tabulce oběma soupeřům vydrželo až do samého závěru základní části, potkají se spole znovu ve čtvrtfinále play-off.
Zápas mezi Benátkami nad Jizerou a Duklou Jihlava začíná v sobotu 4. února 2012 v 17 hodin a vy jej můžete sledovat prostřednictvím tradičního textového onlajnu.

Benátky nad Jizerou se hned zkraje sezony usadily ve vyšší polovině tabulky. Farma libereckých Bílých Tygrů v první lize pravidelně boduje, vyhýbají se jim dlouhé šňůry bez vítězství. V posledním ligovém kole sice benátecký soubor vybuchl v Berouně, když mu Medvědi nasázeli půltucet gólů, předtím ale obral o dva body Olomouc, naplno bodoval v Hradci Králové i doma s Mostem, bod urval v ústecké Zlatopramen Aréně.

Ve vzájemných zápasech v této sezoně má lepší bilanci jihlavská Dukla. Červenožlutí sice v sedmém kole prohráli v Benátkách těsně 1:2, další dva duely, které se hrály v Jihlavě už zvládli na jedničku (6:1 a 4:1). Jak dopadne čtvrté měření sil?

Posily v táborech obou soupeřů

Na konci přestupního termínu odtajnily oba soupeřící kluby - Benátky i Jihlava - své posily. V Dukle se objevil už při derby v Třebíči Marek Indra. Mladý forvard se hned při svém druhém vystoupení v jihlavském dresu prezentoval dvěma góly do branky Písku.

Benátky nad Jizerou oznámily na konci ledna příchod čtyřicetiletého obránce Karla Nedbala z Kolína, útočné řady posílil mladoboleslavský Jan Plodek.

Poslední dva duely s Benátkymi, které se kvůli změně pořadatelství hrály v Jihlavě, vyhrála s přehledem Dukla. Jak dopadne sobotní zápas v Benátkách? Foto: Zbyněk Zápotočný

46.kolo: sobota 4. února 2012

Salith Šumperk - HC Most (17:00)
HC Rebel Havlíčkův Brod - HC Berounští Medvědi (17:00)
HC Benátky nad Jizerou - HC Dukla Jihlava (17:00)
HC Slovan Ústečtí Lvi - HC VCES Hradec Králové (17:30)
Piráti Chomutov - HC Olomouc (17:30)
IHC KOMTERM Písek - SK Kadaň (17:30)
SK Horácká Slavia Třebíč - HC Stadion Litoměřice (17:30)

47.kolo:středa 8. února 2012

SK Horácká Slavia Třebíč - Salith Šumperk (17:30)
HC Dukla Jihlava - HC Rebel Havlíčkův Brod (17:30)
HC Stadion Litoměřice - IHC KOMTERM Písek (18:00)
SK Kadaň - HC Benátky nad Jizerou (18:00)
HC Berounští Medvědi - Piráti Chomutov (18:00)
HC Olomouc - HC Slovan Ústečtí Lvi (18:00)
HC VCES Hradec Králové - HC Most (18:00)