Semifinálová série s Ústeckými Lvy pokračuje na Vysočině

16.03.2012 / Zdeněk Drla

Ve hře o triumf v play-off první hokejové ligy jsou už jen čtyři týmy. Piráti Chomutov bojují s Olomoucí, Ústečtí Lvi s Duklou Jihlava. Po dvou zápasech na ledě lépe postaveného celku se semifinálová série stěhuje na Vysočinu, resp. na Hanou. Zatímco Kohouti podlehli favorizovanému Chomutovu v obou případech, souboj Dukly s ústeckým Slovanem se do krajského města Vysočiny stěhuje za vyrovnaného stavu 1:1 na zápasy.
Dukla Jihlava přivítá Ústecké Lvy na Horáckém zimním stadionu v sobotu 17. března a v neděli 18. března. Začátky obou duelů jsou v tradičních 17:30 hodin. Vstupné je 90 Kč.

Jihlavské hokejisty čeká perný víkend. V sobotu a v neděli jsou totiž na programu další dva zápasy semifinálové série s Ústeckými Lvy s pořadovým číslem tři a čtyři. Po prvních dvou měření sil platí nerozhodný stav 1:1 na zápasy. Ten první v ústecké Zlatopramen areně jihlavští hráči vyhráli 4:2, druhý skončil stejným poměrem branek, ale z pohledu domácího týmu.

"Pokud chceme v sérii uspět, vyhrát musíme ještě třikrát, a to nebude jednoduchý úkol. Podle mého názoru jsme Ústí nad Labem zaskočili, nezatáhli jsme se a napadali. Kluci odvedli dobrou práci," hodnotil první semifinále a chválil své spoluhráče jihlavský gólman Filip Novotný. O přesné zásahy se podělili Aleš Padělek, Adam Zeman, Tomáš Čachotský a Martin Filip.

Ve středečním zápase těžil lídr první ligy především z individuálních chyb Jihlavy. Dvakrát dorážela posila Lvů z Třince, dvojnásobný mistr světa Václav Varaďa, do prázdné branky. "V úvodu střetnutí jsme neproměnili tři vyložené šance. Zápas se mohl vyvíjet úplně jinak," popsal další důvody neúspěchu na pozápasové tiskové konferenci trenér Dukly Petr Vlk. O dva zásahy červenožlutých se v závěru utkání postarali obránci Rostislav Malena a Kriss Grundmanis.

Doma s velkou podporou diváků

Teď jsou na řadě dva zápasy v Jihlavě. "Do domácích zápasů jdeme se vztyčenou hlavou, ostudu jsme v Ústí nad Labem neudělali," říká Petr Vlk a nabízí recept na silného soupeře. "Rozhodovat bude náš dobrý pohyb a důraz," dodává trenér, který je spokojený s tím, že jeho svěřenci urvali ve lví aréně jeden zápas.

Doma se mohou hráči Dukly Jihlava spolehnout vedle svého výkonu a umu i na mohutnou podporu fanoušků. "Výhoda domácího prostředí se nám osvědčila ve čtvrtfinálové sérii proti Hradci Králové. Výhoda to byla velká a doufám, že na to znovu navážeme a následující utkání zvládneme. Máme skvělé fanoušky, kteří nám jistě hodně pomůžou,“ nechal se slyšet útočník Tomáš Čachotský.

Předprodej vstupenek

Předprodej vstupenek na třetí a čtvrtý zápas semifinále play-off první ligy mezi Duklou Jihlava a Ústeckými Lvy probíhá již od čtvrtka na hlavní pokladně u nové vrátnice naproti Vysoké škole polytechnické. Využijte proto předprodeje - vyhnete se frontám před utkáním. V sobotu si můžete zakoupit vstupenku nebo dobít kredit od 13 hodin až do zahájení utkání. V neděli pak od 11:30 hodin až do zahájení utkání. Vstupné na semifinále je 90 Kč.

Při obou semifinálových zápasech budou otevřen všechny pokladny i vchody. Pro hosty je vyčleněn speciální vchod F - u hlavní silnice naproti pivovaru. Zde bude k dispozici i mobilní pokladna.
Pro domácí fans jsou jako vždy k dispozici vchody A a C (od parku) a G (hlavní pokladna naproti VŠPJ). Po utkání bude otevřen i východ DEF (za střídačkami).

Program semifinále play-off

1. zápasy: úterý 13. března 2012
HC Slovan Ústečtí Lvi - HC Dukla Jihlava 2:4
Piráti Chomutov - HC Olomouc 7:3

2. zápasy: středa 14. března 2012
HC Slovan Ústečtí Lvi - HC Dukla Jihlava 4:2. Stav série 1:1.
Piráti Chomutov - HC Olomouc 2:1 (pp). Stav série 2:0.

3. zápasy: sobota 17. března 2012
HC Olomouc - Piráti Chomutov (18:00)
HC Dukla Jihlava - HC Slovan Ústečtí Lvi (17:30)

4. zápasy: neděle 18. března 2012
HC Olomouc - Piráti Chomutov (17:00)
HC Dukla Jihlava - HC Slovan Ústečtí Lvi (17:30)

Případné 5. zápasy: středa 21. března 2012
HC Slovan Ústečtí Lvi - HC Dukla Jihlava (17:30)
Piráti Chomutov - HC Olomouc (17:30)

Případné 6. zápasy: pátek 23. března 2012
HC Olomouc - Piráti Chomutov (18:00)
HC Dukla Jihlava - HC Slovan Ústečtí Lvi (17:30)

Případné 7. zápasy: neděle 25. března 2012
HC Slovan Ústečtí Lvi - HC Dukla Jihlava (17:30)
Piráti Chomutov - HC Olomouc (17:30)