Při hře pět na pět jsme měli víc šancí, Brod sehrál parádně přesilovky a to rozhodlo, je si vědom Daniel Hodek

03.10.2012 / Markéta Částková

Zklamání ze sedmého kola z těsné prohry Jihlavy 2:3po samostatných nájezdech sotva vyprchalo, a už ho přiživil další těsný výsledek. Bohužel i tentokrát Dukla podlehla svému soupeři rozdílem jediného gólu. Ze tří bodů se mohli radovat brodští Rebelové, kteří tak upevnili svoji první příčku v tabulce.
“Derby - to je vždycky něco víc než normální zápas. Kdo říká, že ne, myslím, že lže,“ to jsou slova Tomáše Čachotského. A má pravdu. Horácký zimní stadion byl oproti „normálním“ zápasům zaplněn téměř 2718 diváky. Napětí bylo vidět nejen na ledě, ale jak už to tak bývá, tak i mezi fanoušky obou týmů. Atmosféra byla napjatá, vše se však odehrálo v rámci fair play. “ Jsem rád, že všechno proběhlo jako mezi lidmi, nebyly žádné vulgárnosti, a to jak na ledě, tak mezi fanoušky,“ pochvaloval si lodivod brodské střídačky, trenér Karel Dvořák.

Zápas plný vyloučení odstartovala přesilová hra Jihlavy. Ta však své šance nevyužila a skóre se měnilo až po osmi minutách, kdy při hře pět na pět skóroval Rebel Tomáš Protivný. "Hráli jsme špatně jak přesilovky, tak oslabení,“ rozčiloval se Daniel Hodek. Z devíti přesilových her dokázala Jihlava skórovat pouze dvakrát, zatímco v šesti oslabeních rovněž dva góly inkasovala. Tato bilance jasně vyzní lépe pro brodské. “Brod sehrál ty přesilovky parádně, myslím, že i to jim hodně pomáhá k tomu, kde teď jsou,“ naznačuje Daniel Hodek umístění Rebelů na první příčce tabulky. Že by ale umístění hráčů z Kotliny nějak ovlivňovalo jihlavské, to popírá Tomáš Čachotský: "Chceme vyhrát každý zápas, a to, jestli je soupeř první nebo desátý, nehraje žádnou roli.“

Dvakrát dotahovala Dukla soupeře, potřetí to už však nestihla. Šancí při hře pět na pět však bylo k vidění více na straně domácích. “Při hře pět na pět jsme měli víc šancí,“ myslí si Daniel Hodek, který si připsal bod za druhou vstřelenou branku. "Měl jsem tam obrovskou šanci, jenže mi to gólman chytil. Bylo to za stavu 2:2. Kdyby to tam padlo, myslím, že by zápas vypadal jinak,“ tvrdí Hodek. Jenže do vedení se díky druhé využité přesilové hře dostali hosté. “Všechno to rozhodli přesilovky. Nasazení tam od nás bylo, bojovnost taky. Ale zápas zvládl o gól lépe Brod,“ rekapituloval Tomáš Čachotský.

“Hlavně bych chtěl poděkovat všem fanouškům, že tady s námi vydrželi a fandili až do konce. Moc děkujeme,“ uznává úžasnou podporu fanoušků Tomáš Čachotský.