Dukla míří na sever Čech. Uspěje v Mostě?

05.10.2012 / Zdeněk Drla

V devátém kole vyráží Dukla k venkovnímu utkání, konkrétně do Mostu. Severočeši oproti očekávání neuzavírají prvoligovou tabulku, ale se ziskem deseti bodů okupují deváté místo. Ano, Most získal z dosavadních osmi duelů již deset bodů, tedy stejně jako Jihlava. Sobotní utkání tak bude přímým soubojem o osmé místo.
Zápas mezi Mostem a Duklou Jihlava začíná v sobotu 6. října v 17:30 hodin a vy jej můžete sledovat prostřednictvím tradičního textového onlajnu.

Proti Mostu úspěšně

Se Severočechy má Dukla pozitivní bilanci. Most působí v první lize s přestávkou čtvrtou sezonu. Jihlava prohrála pouze dvakrát - hned v prvním vzájemném utkání v sezoně 2007/2008 v divoké přestřelce 4:6, podruhé padla loni doma ve 37. kole 2:3. Z ostatních šesti utkání vyšla vítězně.

Výsledky Mostu v lize

Písek - Most	    4:2
Most - Beroun	    2:7
Havl.Brod - Most    4:2
Hr.Králové - Most   3:5
Most - Litoměřice   3:2 (sn)
Šumperk - Most	    1:2 (sn)
Most - Benátky n.J. 2:3
Kadaň - Most        3:5

Na soupisce Mostu najdou fanoušci Dukly Jihlava hned dvě jim dobře známá jména. Prvním je gólman Marek Benda. Ten sice letos odchytal za Most prozatím jeden zápas (ostatních sedm má na svém kontě litvínovský Martin Volke), ale kdo ví, třeba dostane šanci předvést se proti "své" Jihlavě, kde dvě sezony působil. Druhou postavou, kterou není třeba představovat, je lotyšský obránce Kriss Grundmanis. Urostlý zadák (195 cm, 100 kg) loni nastoupil za Duklu k jedenapadesáti zápasům. Před sezonou zamířil na sever Čech.

Mostecký trenér Václav Baďouček má k dispozici poměrně široký kádr, vedle řady zkušených hokejistů disponuje dravým mládím, povětšinou hráči z juniorských týmů nedalekého Litvínova a Karlových Varů. Ze zkušených harcovníků jmenujme kupříkladu zanedlouho třiačtyřicetiletého obránce Jana Hranáče, který patří mezi vůbec nejstarší hráče prohánějící se po porvoligových stadionech. Své zkušenosti předávají mladším i Kamil Charousek, Jan Heřman, Zdeněk Tauš nebo nově elitní mostecký střelec Ladislav Gengel. Kladenský rodák své góly (v šesti zápasech jich dal šest a na další čtyři přihrál - pozn. aut.) slaví povětšinou stojkou na hlavě.

V MOSTU VLONI VŽDY VÍTĚZNĚ. V uplynulé sezoně se Dukla vypravila do Mostu dvakrát a vždy přivezla plný počet bodů. Poprvé tam vyhrála 2:0, podruhé 4:1. Snímek pochází z prvního utkání v Mostě, kdy takhle ohrožoval branku jihlavského Dominika Halmošiho mostecký Slavíček. Foto: Zdeněk Drla

9. kolo: sobota 6. října 2012

BK Mladá Boleslav - Královští lvi Hradec Králové (15:30)
HC Rebel Havlíčkův Brod - SK Horácká Slavia Třebíč (17:00)
HC Stadion Litoměřice - SK Kadaň (17:00)
Salith Šumperk - HC Benátky nad Jizerou (17:00)
IHC Písek - HC Olomouc (17:30)
HC Berounští Medvědi - HC Slovan Ústečtí Lvi (17:30)
HC Most - HC Dukla Jihlava (17:30)