Žáci odehráli nekompletní zápasy

10.10.2012 / Jaroslav Wollmann

Svěřenci Martina Pykala odehráli v sobotu již páté kolo své soutěže. Šestá třída vyhrála své utkání 3:0. Osmá třída hostila Hodonín a porazila jej 3:0, když v každé třetině vstřelili po jedné brance. Svěřenci Tomáše Dzurika cestovali v sobotu do Žďáru, aby zde odehráli třetí kolo. Mladší žáci podlehli svému soupeři 5:9. Tomáš Chlubna si připsal pět kanadských bodů za čtyři branky a jednu asistenci. Starší žáci odehráli divokou přestřelku po níž odešli poraženi po výsledku 7:15. Dvojice Musil - Najman se podílela na pěti gólech.

Výsledky 6. 10. 2012

8. třída

5. kolo: Jihlava - Hodonín 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)
Branky Jihlavy: Slabý, Němec, Kozel. Nejlepší hráči Jihlavy: Daniel Zadina, Jakub Škarek.
Sestava Jihlavy:
Škarek - Habermann, Trávník, Zadina, Mareš - Němec, Lupač, Kardoš, Kozel, Slabý, Adam, Tušer, Prokš, Novák, Chvátal.

„I přes vítězství nejsem s předvedenou hrou spokojený. Kluci se až moc přizpůsobili soupeři a to v těžších utkáních nebude stačit. Byl to velice vlažný výkon a rozhodně neodpovídal tomu, co děláme v trénincích. Hráči si musí uvědomit, že v příští sezóně je čeká boj o místo v mladším dorostu a nepomůže jim ani maminka ani tatínek, ale musí chtít sami a pracovat na sobě. Věřím, že někteří to brzy pochopí a dají do hry více srdíčka a nasazení, tak jako to už několikrát předvedli v předchozích utkáních. Když chtějí, tak totiž umí," řekl po utkání trenér Pykal.

Aktuální tabulku po 5. kole naleznete v sekci mládež či kliknutím zde.

6. třída

5. kolo: Jihlava - Hodonín 3:0 (0:0, 2:0, 1:0)
Branky Jihlavy: Sapík, Svoboda, Brož. Nejlepší hráči Jihlavy: Filip Krejčí, Patrik Rašín.
Sestava Jihlavy:
Krejčí - Buzek, Volák, Jančí, Rašín - Najman, Žižka, Chlubna, Homola, Brož, Rampír, Svoboda, Čermák, Sapík.

„Do utkání jsme vstoupili velice dobře, hrálo se prakticky na jednu branku, bohužel jsme nevyužili vypracované šance. Utkání mělo být po první třetině rozhodnuté a vypadalo by úplně jinak. Místo toho naše trápení v koncovce pokračovalo a soupeř postupně hru vyrovnal a ve druhé třetině byl v určitých pasážích lepším týmem. Třetí třetina byla víc než o hokeji o bojovnosti. Celkově jsme byli určitě lepším týmem, soupeře přestříleli 43:27, ale dát z tolika šancí jen tři branky je prostě málo," řekl po utkání trenér Pykal.

Aktuální tabulku po 4. kole naleznete v sekci mládež či kliknutím zde.

Starší žáci

3. kolo: Žďár nad Sázavou - Jihlava 15:7 (6:1, 7:3, 2:3)
Branky a nahrávky Jihlavy: 15. Kolátor, 22. Musil (Najman, Svoboda), 24. Musil (Svoboda), 32. Najman (Musil), 44. Koláček (TS), 54. Musil (Najman), 60. Najman. Nejlepší hráči Jihlavy: Pavel Svoboda, Adam Najman, Jaroslav Musil.
Sestava Jihlavy:
Lepeška - Martinů, Koláček, Mareček, Stybor, Adamová, Komín - Matějka, Vaněk, Havelka - Svoboda, Najman, Musil - Chromý, Kolátor, Novák - Tomek.

„Těžko hodnotitelné utkání. Opět se potvrdil nesmyslný systém soutěže, kdy naši hráči r. 2000 či dokonce r. 2001 nastupují proti ročníku 1999. Nicméně stejně jako u mladších kolegů, tak i zde najdu pozitiva a doslova zahřály u srdíčka mladé pušky z druhého útoku Svoboda - Najman – Musil, kteří i proti těmto o 2 roky starším klukům se dokázali prosazovat a odměnou jim bylo 5 vstřelených gólů. To je pro mě velice potěšující! Na druhou stranu si našich pár starších hráčů aspoň může posoudit, jaké neskutečné rozdíly mohou být mezi jejich vrstevníky a co všechno už lze v jejich věku na ledě předvádět. Hra některých domácích hráčů byla pastva pro oči," řekl po utkání trenér Dzurik.

Aktuální tabulku po 3. kole naleznete v sekci mládež či kliknutím zde.

Mladší žáci

3. kolo: Žďár nad Sázavou - Jihlava 9:5 (5:2, 2:1, 2:2)
Branky a nahrávky Jihlavy: 6. Chlubna (Čermák), 10. Chlubna (Čermák), 22. Polodna (Chlubna), 47. Chlubna (Čermák), 54. Chlubna (Čermák, Pittner). Nejlepší hráči Jihlavy: Tomáš Chlubna, Patrik Čermák, David Polodna.
Sestava Jihlavy:
Falta (30. Pavlas) - Mikeš, Seemanová, Pittner, Sapík, Hroch, Racek - Augusta, Kochrda, Přibil - Chlubna, Čermák, Polodna - Vorlíček, Schwarz, Vondrů.

„Když porovnám přípravné utkání ve Žďáře a dnešní zápas, kdy navíc domácí nastoupili v daleko silnější a vlastně nejkvalitnější sestavě všech svých hráčů co mají k dispozici, tak vidím určitě u našich kluků zlepšení a pokrok. V tréninku začali pracovat o poznání lépe a jejich dovednosti se zlepšují den ode dne. Je podle mě jen otázka času, kdy výkony většiny hráčů půjdou o poznání nahoru. Většina hráčů nepodala špatný výkon a pochvalu zejména zaslouží trio Chlubna - Čermák - Polodna, kteří sehráli výborné utkání. Vstřelených gólů mohl tento útok přidat ještě daleko více, nicméně zejména jejich hra se mi líbila a předvedli poměrně dost pěkných hokejových okamžiků," řekl po utkání trenér Dzurik.

Aktuální tabulku po 3. kole naleznete v sekci mládež či kliknutím zde.