Jihlavští žáci cestovali do Hodonína a hostili Žďár

27.11.2012 / Jaroslav Wollmann

V sobotu 24. listopadu odehráli osmáci Dukly Jihlava dohrávku 7. kola proti Kometě Brno. Domácí nedokázali najít střelecký recept na soupeře a podlehli 0:3. O den později cestovali svěřenci Martina Pykala do Hodonína. Šesťáci svedli střeleckou přetahovanou, ale nakonec odešli poraženi po výsledku 9:8 pro domácí. Tři branky vstřelil Pavel Svoboda. Osmáci si na Vysočinu dovezli dva body za výhru 5:3. Svěřenci Tomáše Dzurika hostili Žďár nad Sázavou. Mladší žáci prohráli po boji 6:8 a starší žáci svému soupeři podlehli těsně 5:6.

Výsledky 24. - 25. 11. 2012

8. třída

Dohrávka 7. kola: Jihlava - Kometa Brno 0:3 (0:1, 0:2, 0:0)
Branky Jihlavy: Nikdo. Nejlepší hráči Jihlavy: Jan Prokš, Daniel Šťastný.
Sestava Jihlavy:
Šťastný - Habermann, Trávník, Havelka, Mareš - Adam, Vrátný, Němec, Chvátal, Lupač, Hrbatý, Prokš, Kozel.

„Utkání se soupeřem z Brna, který ještě v sezóně neprohrál, bylo dá se říci po celou dobu vyrovnané. Chvílemi jsme měli více ze hry my, chvíli soupeř. Bohužel opět rozhodlo proměňování šancí. My se do nich dostáváme, ale naše zakončení je prostě hrozné. Potom je vývoj utkání takový, jaký je. Je to škoda, soupeř byl rozhodně k poražení," řekl po utkání trenér Pykal.

12. kolo: Hodonín - Jihlava 3:5 (1:2, 0:0, 2:3)
Branky Jihlavy: Adam 2, Vrátný, Prokš, Mareš. Nejlepší hráči Jihlavy: Celé mužstvo.
Sestava Jihlavy:
Škarek - Habermann, Trávník, Havelka, Mareš - Adam, Vrátný, Němec, Chvátal, Lupač, Hrbatý, Prokš, Kozel.

„Zajížděli jsme na led Hodonína a od prvních minut v utkání jasně dominovali. Bohužel opět obehraná písnička, kdyby kluci proměnili alespoň pár z vypracovaných šancí, byl zápas po první třetině rozhodnutý. Naše trápení v koncovce tak zbytečně soupeře drží ve hře. Ten pak ve třetí třetině dá ze čtyř střel dvě branky a z jasného zápasu je zbytečné drama. Z nasazení a výkonu kluků mám ale velice dobrý pocit, konečně ukázali, že když hrají jako parta a dají do toho něco navíc, dá se na jejich hru koukat. Vítězství si jednoznačně zasloužili," řekl po utkání trenér Pykal.

Aktuální tabulku po 12. kole naleznete v sekci mládež či kliknutím zde.

6. třída

12. kolo: Hodonín - Jihlava 9:8 (3:2, 2:2, 4:4)
Branky Jihlavy: Svoboda 3, Čermák, Chlubna, Najman, Rašín, Brož. Nejlepší hráči Jihlavy: Pavel Svoboda, Patrik Čermák.
Sestava Jihlavy:
Krejčí - Volák, Rašín, Seemanová, Jančí - Najman, Rampír, Žižka, Chlubna, Brož, Svoboda, Buzek, Sapík, Čermák.

„Viděli jsme vyrovnané utkání se spoustou neproměněných šancí na obou stranách. Padlo hodně branek, takže divákům se musel takový zápas líbit na rozdíl od trenérů. Bohužel vždy když jsme srovnali skóre a měli navrch, soupeř hned další střídání vstřelil další branku, takže jsme po celý zápas kromě začátku doháněli vedení Hodonína. S nasazením a výkonem většiny kluků jsem ale spokojený," řekl po utkání trenér Pykal.

Aktuální tabulku po 12. kole naleznete v sekci mládež či kliknutím zde.

Starší žáci

10. kolo: Jihlava - Žďár nad Sázavou 5:6 (1:1, 0:3, 4:2)
Branky a nahrávky Jihlavy: 1. Tušer (Daňhel), 44. Kardoš (Tušer, Daňhel), 53. Štěrba (Mareček), 54. Kardoš, 55. Tušer (Daňhel, Kardoš). Nejlepší hráč Jihlavy: Matěj Daňhel.
Sestava Jihlavy:
Lepeška - Martinů, Komín, Adamová, Koláček, Mareček, Chromý - Daňhel, Kardoš, Tušer – Štěrba, Vaněk, Zápotočný – Kolátor, Matějka, Novák.

„Již od samého začátku zápasu udávali tempo hry náš i soupeřův první útok. Výsledné skóre bylo o tom, zda více šancí dokáží proměnit tato naše či žďárská formace. Bohužel soupeř proměnil o jednu šanci víc. Nicméně poměrně vyrovnané utkání, ale na můj vkus jsme dělali dost chyb v obranném pásmu a obranných činnostech. Na druhou stranu v útočné hře jsme si vedli celkem obstojně a dopředu hráli kluci aspoň mírně podle mých představ. A zejména mě těší, že jsme dobře řešili nerovnovážné situace a 3x za zápas sehráli 3 na 2 a vstřelili z toho 2 branky. Celkově to byl jeden z našich lepších výkonů, ke kterému vydatně pomohl po návratu z delší marodky Jindřich Kardoš a také zejména Matěje Daňhela bylo dnes plné hřiště, připravil spoluhráčům 3 gólové situace a byl našim nejlepším hráčem," řekl po utkání trenér Dzurik.

Aktuální tabulku po 10. kole naleznete v sekci mládež či kliknutím zde.

Mladší žáci

10. kolo: Jihlava - Žďár nad Sázavou 6:8 (2:2, 2:2, 2:4)
Branky a nahrávky Jihlavy: 4. Mlejnek (Mikeš), 18. Racek (Havel), 30. Vondrů (Přibil), 38. Vondrů, 53. Menšík (Polodna), 54. Menšík. Nejlepší hráči Jihlavy: Václav Vranka, Matouš Menšík.
Sestava Jihlavy:
Falta (Pavlas) - Mikeš, Vranka, Přibil, Schwarz, Hroch, Vorlíček - Augusta, Kochrda, Vondrů - Chvátal, Polodna, Menšík - Mlejnek, Racek, Havel.

„Výkon většiny hráčů byl dobrý. Škoda jen, že se již druhé utkání za sebou nepřiklonilo štěstí na naší stranu a kluci si nemohli užít vítězství. Myslím si, že jsme si ho možná zasloužili. Škoda několika nevyužitých šancí a některých poměrně lacině obdržených branek," řekl po utkání trenér Dzurik.

Aktuální tabulku po 10. kole naleznete v sekci mládež či kliknutím zde.