Jihlavští žáci získali o víkendu šest bodů

07.01.2013 / Jaroslav Wollmann

V sobotu hostili svěřenci Tomáše Dzurika v prvním kole nadstavby celek Lanškrouna. Mladší žáci zvítězili 4:1, když si Tomáš Chlubna připsal tři branky a jednu asistenci. Starší žáci porazili svého soupeře vysoko 6:1, čtyři branky zaznamenal Adam Najman. Svěřenci Martina Pykala hostili v neděli Warrior Brno. Šesťáci si díky poslední třetině poradili se svým svěřencem po výsledku 6:3. Tři branky zaznamenal Adam Najman a dvě Tomáš Chlubna. Osmá třída naopak díky poslední části prohrála 2:4.

Výsledky 5. - 6. 1. 2013

8. třída

17. kolo: Jihlava - Warrior Brno 2:4 (0:0, 1:1, 1:3)
Branky Jihlavy: Vrátný, Slabý. Nejlepší hráč Jihlavy: Daniel Šťastný.
Sestava Jihlavy:
Šťastný - Habermann, Trávník, Zadina, Mareš - Vrátný, Chvátal, Lupač, Prokš, Slabý, Novák, Němec, Kozel, Havelka.

„První utkání v novém roce jsme nezvládli úplně nejlépe. Soupeř byl důraznější, lépe bruslil a měl více brankových příležitostí. Nejvíce se mi líbila poslední třetina, kterou jsme paradoxně prohráli, ale v ní jsme soupeře dokázali přehrávat a branky, které dal, byly po našich individuálních chybách. Naopak my některé slibné šance neproměnili, a tak soupeři gratuluji k vítězství," řekl po utkání trenér Pykal.

Aktuální tabulku po 17. kole naleznete v sekci mládež či kliknutím zde.

6. třída

17. kolo: Jihlava - Warrior Brno 6:3 (1:1, 0:0, 5:2)
Branky Jihlavy: Najman 3, Chlubna 2, Homola. Nejlepší hráč Jihlavy: Adam Najman.
Sestava Jihlavy:
Krejčí - Volák, Rašín, Buzek, Jančí - Rampír, Žižka, Čermák, Chlubna, Brož, Najman, Homola.

„K výkonům z konce minulého roku máme ještě daleko, ale věřím, že se naše hra bude zlepšovat. Podle toho vypadalo i utkání. Bylo to takové utrápené, i když místy se tam už objevovaly dobré věci. Vítězství jsme si myslím zasloužili, ale proti silnějším soupeřům takový výkon stačit nebude," řekl po utkání trenér Pykal.

Aktuální tabulku po 16. kole naleznete v sekci mládež či kliknutím zde.

Starší žáci

15. kolo: Jihlava - Lanškroun 6:1 (1:0, 1:0, 4:1)
Branky a nahrávky Jihlavy: 7. Štěrba, 25. Najman (Daňhel, Musil), 44. Najman (Daňhel), 51. Kardoš (Štěrba), 56. Najman, 57. Najman (Musil). Nejlepší hráči Jihlavy: Celý tým.
Sestava Jihlavy:
Lepeška - Zadina, Komín, Trávník, Martinů, Zápotočný, Mareček - Daňhel, Najman, Musil - Štěrba, Kardoš, Tušer - Matějka, Vaněk, Novák - Chromý.

„Výborný výkon v 1. třetině, kdy naší hře nechybělo nasazení, kombinace a spousta šancí. Jediná černá kaňka bylo zakončení. V druhé části jsme dále hráli dobře a byla jen otázka času, kdy soupeře definitivně zlomíme. Takže utkání se dohrávalo v poklidu a počet vstřelených branek se zastavil na šesti. Což není málo, nicméně kdyby pro kluky nebylo hlavní lákadlo soupeřovo logo na dresu brankáře, mohl zápas skončit daleko větším rozdílem. V globálu ale za předvedený výkon zaslouží pochvalu celý tým. Zaslouženě jsme vyhráli a zaplať pánbůh za střelecký koncert úhlavního paliče šancí Ády Najmana. Ten naštěstí dva dny před svými 12. narozeninami pochopil, že puk se se snažíme poslat kolem toho nepřítele stojícího v soupeřově brance, neničíme mu výstroj a netrefujeme ho," řekl po utkání trenér Dzurik.

Aktuální tabulku po 1. kole nadstavby naleznete v sekci mládež či kliknutím zde.

Mladší žáci

15. kolo: Jihlava - Lanškroun 4:1 (1:0, 1:1, 2:0)
Branky a nahrávky Jihlavy: 15. Chlubna, 27. Mlejnek (Chlubna, Čermák), 44. Chlubna (Čermák), 47. Chlubna (TS). Nejlepší hráči Jihlavy: Marek Pavlas, Adam Přibil.
Sestava Jihlavy:
Pavlas - Mikeš, Schwarz, Přibil, Vorlíček, Hroch - Augusta, Kochrda, Vondrů - Racek, Čermák, Chlubna - Mlejnek, Polodna.

„Výsledek odpovídá hře. Dokázali jsme párkrát soupeře dostat pod tlak a usadit se v jeho obranném pásmu. Naopak v našem kluci už zkvalitnili hru, obsazování hráčů i založení útoku se mírně zlepšilo. V útoku byly k vidění dobré věci. Lépe se hráči bez kotouče nabízeli, několik rotací či nahrávek na obránce se nám také podařilo, což mě dělá radost. Trošku nám chyběla ta finální fáze a dravost dostat se do zakončení, či roztažení hry ve středním pásmu. Každopádně zasloužené vítězství podtržené výborným výkonem našeho brankáře," řekl po utkání trenér Dzurik.

Aktuální tabulku po 1. kole nadstavby naleznete v sekci mládež či kliknutím zde.