Dukla se utká s Tygry

01.08.2004 / RTD

Druhé přípravné utkání před novou sezónou čeká na Duklu v úterý večer. Na jihlavském Horáckém zimním stadiónu se představí tým Bílých Tygrů z Liberce. Předloňský extraligový nováček skončil v minulé sezóně podruhé za sebou před branami play-off. V příštím ročníku by tak určitě rád poznal chuť vyřazovacích bojů. Ve značně posílené sestavě by se to Tygrům mohlo povést.

"Všechny naše kroky směřují k jedinému cíli, a tím je play-off. Zkvalitnili jsme hráčský kádr, také příprava je koncipována v odlišném duchu let minulých," uvedl na tiskové konferenci 11. června prezident klubu Petr Syrovátko. Právě ten den představilo vedení Bílých Tygrů oficiálně největší letní posilu, brankáře Milana Hniličku. Kladenský odchovanec, který v extralize chytal také v barvách pražské Sparty, se do Čech vrací po pěti letech v zámoří. V NHL se nejvíce prosadil v kádru Atlanty Trashers, poslední sezónu pak patřil organizaci Los Angeles Kings. V dresu Králů však nastoupil k pouhým dvěma zápasům, zbytek sezóny strávil na farmě v Manchesteru.

Další velké posílení zaznamenali Bílí Tygři v útoku. Tři ze čtyř nových forwardů přitom pochází ze Slovenska. Jedná se o Andreje Podkonického, Igora Rataje a Ľubomíra Vaice. Čtvrtou novou tváří libereckého útoku je Jan Tomajko. Jihlavští fanoušci pak určitě zaznamenali i poslední nové jméno v sestavě mužstva ze severu Čech. Obránce Miroslav Duben, který do Liberce přišel z Pardubic, totiž v extralize začínal právě v kádru Dukly.

Úterní zápas bude mít zvláštní příchuť i pro jednoho z našich hráčů. Rudolf Verčík totiž v loňské sezóně působil právě v kádru Bílých Tygrů. Uvidíme, jak se mu proti bývalému zaměstnavateli bude dařit.