Dukla se pokusí zadřít Motor. Na Vysočině se představí České Budějovice

31.01.2014 / Libor Kucza

Závěr druhé nejvyšší tuzemské hokejové soutěže se kvapem blíží. Na Horáckém zimním stadionu bude odehráno již 46. kolo, které zajistí souboj s celkem ČEZ Motor České Budějovice. Loňský extraligový celek se nachází ve spodní části tabulky, kam jej sesadily nepříliš dobré výsledky z období přelomu roku. Dokážou jihlavští hokejisté stvrdit roli favorita a získat tři body? Úvodní buly bude v metropoli Vysočiny vhozeno v 17:30. Klání můžete sledovat taktéž prostřednictvím textového on-line přenosu.

Družina pod vedením Petra Rosola okupuje dvanáctou příčku tabulky. Vyřazovací boje jsou pro Jihočechy již s největší pravděpodobností pasé. Poslední výsledky však značí částečné zlepšení. Nejprve Motor zvítězil 3:2 na horké půdě Litoměřic, poté nadělil v poměru 6:0 Berounu. České Budějovice duel opanovaly po celou dobu jeho trvání, v každé třetině vsítily dvě branky. Soupeře navíc přestřílely jednoznačně 50:12.

Jihlavští hokejisté cestovali na Hanou. Olomoučtí patří již dlouho k předním celkům první ligy, avšak na Duklu se jim v právě probíhající sezoně nedaří, což se potvrdilo i ve čtvrtém vzájemném souboji. Červenožlutí díky propracované defenzivě a zlepšené produktivitě zvítězili 2:0. Hokejisté s Ježkem na hrudi získali v zápasech s Hanáky rovných deset bodů.

Českobudějovickým se naskytla dobrá příležitost k získání nových zkušeností, a to především mladým brankářům Motoru. S týmem se totiž bude týden připravovat Alexander Salák, který následně 6. února odletí s českou reprezentací na olympijskou štaci do Soči. Gólman Petrohradu bude pod pěti kruhy tvořit trojici mužů v masce společně s Ondřejem Pavelcem a Jakubem Kovářem, který je s jihočeským hokejem taktéž výrazně spjat.

Produktivitě Motoru vládne zkušený Aleš Kotalík. Kanadsko-americkou NHL ošlehaný technický forvard posbíral 24 bodů. S patnácti trefami do černého je rovněž nejlepším střelcem. Nejofenzivněji laděným obráncem je osmibodový Jiří Moravec. Nejvíce trestných minut si připsal ještě nedávno extraligový Václav Skuhravý, a to hned 123. Brankoviště Českých Budějovic hájí dvojice Dominik HalmošiHynek Kůdela.

KONCENTROVANOST. Michal Velecký v „klinči“ s Antonínem Melkou pozorně sleduje kotouč. Zvládne Dukla domácí klání s Motorem? Foto: Zdeněk Drla

46. kolo: sobota 1. února 2014

HC Dukla Jihlava – ČEZ Motor České Budějovice (17:30)
HC Benátky nad Jizerou – HC Olomouc (16:30)
HC AZ Havířov 2010 – HC Slovan Ústečtí Lvi (17:00)
HC Stadion Litoměřice – SK Horácká Slavia Třebíč (17:00)
HC Most – BK Mladá Boleslav (17:30)
Medvědi Beroun 1933 – HC Rebel Havlíčkův Brod (17:30)
SK Kadaň – Salith Šumperk (17:30)