Krasobruslařky Dukly vystoupily v Olympijském parku na Letné

04.03.2014 / Zdeněk Drla

Tři týmy jihlavských krasobruslařek vystoupily během závěrečného olympijského víkendu v Olympijském parku Soči - Letná 2014. V Praze si užily olympijskou atmosféru, nejmladší děvčata z týmu Gemini si z hlavního města odvezla "olympijské" medaile.

"Na výjimečném projektu, který v Praze vznikl, se za téměř letního počasí představily tři jihlavské týmy: juniorky Starlets předvedly své závodní programy. Velký potlesk diváků sklidil nový jihlavský tým N´Ice Age, který tvoří bývalé závodnice jihlavského oddílu krasobruslení. Slavnostní atmosféru si užily nejvíce naše nejmladší bruslařky, členky týmu Gemini. V počtu 26 děvčat se v nových šatičkách nezalekly početného publika, ani televizních štábů České televize. Bez chyb a s úsměvem zajely své exhibiční vystoupení na písničku Či a či a čičiči a obdržely svoje první olympijské medaile," popisuje slavnostní víkend jedna z trenérek jihlavských krasobruslařek Linda Haferníková.

Olympijský park v Praze na Letné byl otevřen u příležitosti Zimních olympijských her v Soči na začátku února. Během tří týdnů jej navštívilo téměř 400 tisíc fanoušků. V areálu měli možnost vyzkoušet si řadu zimních sportovních disciplin, setkat se s úspěšnými sportovci či sledovat živé přenosy z olympiády.