Na Horáckém zimním stadionu proběhnou Jihlavské hokejové hry

21.03.2014 / Tomáš Lysý

Domovský stadion Dukly Jihlava bude v dnech od 21. března 2014 do 23. března 2014 svědkem turnaje „starých pánů“. Brusle opět nazují legendy jako Oldřich Válek, Milan Chalupa, Jiří Poukar či Bedřich Ščerban, na led opět vyjede dlouholetý kapitán Dukly Oldřich Bakus. Ve výše uvedených dnech totiž budou v krajském městě Vysočiny probíhat Seniors Amateur Hockey Games Jihlava. Jihlavské "amatérské" hokejové hry starých pánů budou dokonce s mezinárodní účastí. Trojice českých týmů HC Duklu Jihlava, Old boys HAS Jihlava a Old boys Velké Meziříčí totiž doplní finský výběr HiKi-Hockey Seniors. Družinu ze země tisíce jezer totiž vede Hannu Tyry, manažer finské strany Mezinárodní hokejové školy. „ S mým týmem starých pánů budeme hrát několik přátelských zápasů zde v Jihlavě a možná také v Praze,“ říká sympatický Fin, který se do České republiky kvůli hokeji několikrát za rok vrací a rozvíjí tak nově vznikající pojem „hokejová turistika“.

Již při své poslední návštěvě Dukly avizoval Hannu Tyry, manažer finské strany Mezinárodní česko-finské hokejové školy, že se na konci března do Jihlavy vrátí. Důvod byl prostý. Jeho tým HiKi-Hockey Seniors, jehož je kapitánem, odehraje na Horáckém zimním stadionu tři zápasy v rámci Jihlavských hokejových her. „Do Česka se vrátím zpátky v březnu. S mým týmem starých pánů budeme hrát několik přátelských zápasů zde v Jihlavě a možná také v Praze. Stejně jako nyní strávíme dvě noci v Jihlavě a jednu noc v Praze. Určitě to bude opět velmi příjemný pobyt,“ říkal Hannu Tyry na začátku listopadu, kdy naposled navštívil Českou republiku, podíval se na zápas Dukla Jihlava – Havířov a předával ceny nejlepším hráčům zápasu.

Finský tým, ve kterém se představí i trenér staršího dorostu Dukly Štěpán Moravec, odehraje dohromady tři zápasy proti Old boys HAS Jihlava, Old boys Velké Meziřící 50+ a HC Dukla Jihlava. Návštěvníci se tak mohou těšit např. na dlouholetého kapitána Dukly Oldřicha Bakuse nebo další známá jména. Za staré pány Dukly nastoupí mj. Oldřich Válek, Bedřich Ščerban, Milan Chalupa, Jiří Poukar či otec Viktora Ujčíka Milan Ujčík.

Nominace týmů:

Old boys HAS Jihlava
Martin Pokorný, Zdeněk Vašíček (oba gólmani), Vítězslav Holub (kapitán týmu), Zdeněk Kadlec, Milan Kastner, Oldřich Bakus, Petr Okáč, Jaroslav Žaloudek, Radek Derner, Jan Němec, Jaroslav Polák, Vladimír Sapík, Milan Ujčík, Martin Chromý, David Horák, Jakub Svoboda, Petr Dörrer.

Old boys HHK Velké Meziříčí 50+:
Jan Vrba (gólman), František Mejzlík, Václav Krejčí, Karel Vidlák (kapitán týmu), Milan Peterka, Jiří Peterka, Luďa Švihálek, Eda Kadela, Vlastimil Zachoval, Jiří Hamáček, Jiří Šíma, Jiří Svoboda, Antonín Jeřábek, Petr Sobotka, Josef Svoboda, Jan Syrový.

HiKi-Hockey Seniors:
Jouni Jortikka, Janne Kepponen, Jori Uusitalo, Kimmo Korpi, Juha Saranpää, Štěpán Moravec, Lasse Tyynysniemi, Esa Yrjölä, Pasi Peura, Jari Hirvonen, Peka Huuhka, Pekka Nieminen, Hannu Tyry (kapitán týmu), Pekka Haakana.

HC Dukla Jihlava Seniors:
Milan Götz, Bedřich Ščerban, Karel Dvořák, Richard Adam, Milan Chalupa, Karel Horáček, Jaromír Číhal, Antonín Micka, Oldřich Válek, Jiří Poukar, Ervin Mašek, Milan Kastner, Milan Ujčík, Josef Kolda.

Program Her:

Pátek 21. března 2014: Old boys HHK Velké Meziříčí - HiKi-Hockey Seniors (FIN)(18:15)

Sobota 22. března 2014:
Old boys HAS Jihlava - HiKi-Hockey Seniors (11:15)
Old boys HAS Jihlava - HiKi-Hockey Seniors (17:00)

Neděle 23. března 2014:
HC Dukla Jihlava Seniors - Hiki-Hockey Seniors (9:15)

VELKÁ JMÉNA HER. Ač je oficiální název akce, kterou zaštiťuje České unie sportu, Jihlavské amatérské hokejové hry starých pánů, tak slovíčko "amatérské" není až tak na místě. Stačí se podívat na jména, která za jednotlivé týmy nastoupí. První jihlavské hokejové hry starých pánů tedy slibují velmi zajímavé boje a pěkný hokej. Logo: Zdeněk Drla.