Jihlavským žákům se výsledkově nedařilo

04.11.2014 / Jaroslav Wollmann

O uplynulém víkendu se jihlavským žákům příliš nedařilo. Svěřenci Tomáše Dzurika cestovali v sobotu do Chotěboře, odkud si bohužel dovezli dvě porážky. Mladší žáci D podlehli svému soupeři 2:4. Starší žáci B pak prohráli 5:8. V neděli si alespoň trochu spravili chuť mladší žáci, když si přivezli výhru 5:1 z Moravských Budějovic. Svěřenci Martina Pykala cestovali v neděli do Přerova. Mladší žáci C podlehli svému soupeři 4:7. Starší žáci A pak bez několika opor prohráli vysoko 1:11.

Starší žáci A

10. kolo: Přerov - Jihlava 11:1 (6:0, 4:0, 1:1)
Branka a nahrávka Jihlavy: Čermák (Zadražil). Nejlepší hráči Jihlavy: Patrik Čermák, Tomáš Chlubna.
Sestava Jihlavy:
Chaloupek (30. Krejčí) - Rašín, Jančí, Barák, Sapík - Zadražil, Juda, V. Brož - Kohout, Čermák, Chlubna - Kaltounková.

„S prvním a dosud neporaženým týmem Přerova jsme dnes nebyli důstojným soupeřem. Chtěli jsme utkání odložit, neboť nám chyběli 4 klíčoví hráči a bohužel bez nich a na 10 lidí v takovém zápase bylo těžké s domácími držet krok, ale nakonec jsme tak neudělali. Na rozdíl od minulého společného měření sil, které bylo vyrovnané, to dnes byla hra jednoho mužstva. Nevím, co v Přerově děti jedí, ale někteří naši hráči byli těm soupeřovým do půl těla, takže jsem rád, že jsme odjeli všichni a zdraví. Soupeři gratuluji, hrál výborně," řekl po utkání trenér Martin Pykal.

Aktuální tabulku po 10. kole naleznete v sekci mládež či kliknutím zde.

Starší žáci B

8. kolo: Chotěboř - Jihlava 8:5 (1:2, 3:2, 4:1)
Branky a nahrávky Jihlavy: 3. Racek (Augusta), 20. Kochrda (Augusta, Racek), 23. Racek, 28. Kochrda, 60. Racek (Augusta, Kochrda). Nejlepší hráči Jihlavy: Tomáš Racek, Jiří Kochrda, Patrik Augusta, Marek Pavlas.
Sestava Jihlavy:
Pavlas (31. Hrubý) - Mikeš, Nosek, Přibil, Rampír, Štoll - Havel, P. Brož, Machovský - Augusta, Racek, Kochrda - Vorlíček, P. Buzek, Coufal.

„Od začátku do konce ofenzivní utkání se spoustou šancí na obou stranách. My jsme předvedli velice nevyrovnané individuální výkony, kde někteří hráči vynikali a soupeře přehrávali, za což zaslouží pochvalu. Jiní naopak předvedli slabší výkon, což se odrazilo na konečném skóre. Bohužel i trochu toho štěstíčka nám chybělo. Inkasovali jsme lacinou branku střelou ze středního pásma. Za stavu 4:4 nás ve 3. části zlomily dva slepené góly, kde sudí po údajném podražení nařídil trestné střílení. Několik desítek vteřin poté naopak přehlídl metrové postavení mimo hru. Soupeř tyto dvě nabídky ke skórování využil a vítězství si poté již pohlídal," řekl po utkání trenér Tomáš Dzurik.

Aktuální tabulku po 8. kole naleznete v sekci mládež či kliknutím zde.

Mladší žáci C

10. kolo: Přerov - Jihlava 7:4 (3:0, 1:1, 3:3)
Branky a nahrávky Jihlavy: Michalčuk, Menšík (Michalčuk, Adam), Pavelec (Michalčuk), Polodna (Vranka). Nejlepší hráč Jihlavy: Marek Melenovský.
Sestava Jihlavy:
Maláč (33. Novák) - Moravec, Sapík, Jungwirth, Adam, Chvátal, Vranka - Bína, Melenovský, Štorek - Menšík, Pavelec, Michalčuk - Mlejnek, Polodna, Báťa.

„Dvě třetiny jsme byli lepší, soupeře přehráli, přebruslili, hráli jsme poměrně pěkný kombinační hokej, branky ale dával soupeř. Jak zhodnotil zápas trenér domácích po utkání, bránili se, ale pak ujeli a dali gól. A minimálně jejich polovina byla hodně laciná. Za výkon dnes kluky i přes porážku chválím, brankář soupeře byl výborný a domácím vítězství vychytal," řekl po utkání trenér Martin Pykal.

Aktuální tabulku po 10. kole naleznete v sekci mládež či kliknutím zde.

Mladší žáci D

8. kolo: Chotěboř - Jihlava 4:2 (3:1, 1:1, 0:0)
Branky a nahrávky Jihlavy: Zdarsa (Machovský), Kret. Nejlepší hráči Jihlavy: Filip Sigmund, Martin Kret.
Sestava Jihlavy:
Sigmund - Vovsík, Číhal, Zdarsa, Port, Augusta - Fábry, Kotrba, Machovský- Sedlák, Peš, Hrbek – Man, Lagron, Kret.

„Kluci zaslouží pochvalu za nasazení a bojovnost. Vcelku dobře jsme napadali a taktéž směrem dozadu jsme se poctivěji vraceli. Díky tomu jsme soupeře nepustili do nějakého souvislejšího tlaku. Několik slibných příležitostí jsme si vytvořili, bohužel jsme proměnili jen dvě. Soupeř měl fyzickou převahu a bylo to pro kluky v tomto směru náročné utkání. Rozdíl ve skóre zapříčinilo naše špatné obsazování hráčů v obranném pásmu, z čehož soupeř vytěžil tři branky ze čtyř. Musíme se z toho pro příště ponaučit," řekl po utkání trenér Tomáš Dzurik.

8. kolo: Moravské Budějovice - Jihlava 1:5 (0:3, 1:0, 0:2)
Branky a nahrávky Jihlavy: Číhal, J. Novák (Číhal), Číhal, Kudrna (F. Brož), Kotrba (TS). Nejlepší hráč Jihlavy: Jiří Tesař.
Sestava Jihlavy:
Tesař - Vovsík, Hrbek, Zdarsa, Číhal, Kain, Augusta - F. Brož, Kotrba, Machovský - A. Buzek, J. Novák, Kudrna - Hasaj, Lagron, Kret - Němec.

„V nedělní dopoledne bylo v Moravských Budějovicích pochmurné jak počasí, tak hokejové představení na ledové ploše zimním stadiónu. Ani jeden tým příliš pohledných momentů divákům nenabídnul. Drobná pozitiva na naší straně jsou tři individuální akce v první části, po kterých se nám podařilo skórovat. Zlepšené nasazení od třetí třetiny, pouhá jedna inkasovaná branka či proměněné trestné střílení," řekl po utkání trenér Tomáš Dzurik.

Aktuální tabulku po 8. kole naleznete v sekci mládež či kliknutím zde.