Jihlavští žáci se z Pardubic vrací bronzoví

31.12.2014 / Jaroslav Wollmann

Ve dnech 26. - 27. 12. se hráči ročníků 2004 zúčastnili svého druhého turnaje v sezóně. Stejně jako v předešlém případě na turnaji v Brně získali cenný kov. Po stříbrných medailích z Brna se tentokrát jihlavští mladíci umístili na bronzové pozici. Soupeři jim byly dva týmy Pardubic, Kometa Brno, České Budějovice, Mladá Boleslav, Rytíři Kladno a Warrior Brno. Druhý nejmladší člen kádrů Vojtěch Port, ročníkem 2005, byl vyhlášen organizátory nejlepším obráncem turnaje. Klukům patří poděkování za dobré reprezentování jihlavského hokeje.

Turnaj Pardubice - 26. - 27. 12. 2014

Základní skupina

HC Dukla Jihlava - HC Motor České Budějovice 1:2
Branka a nahrávka Jihlavy: Kotrba (Báťa).

„V prvním utkání bylo k vidění vyrovnané a důrazné měření sil. Misky vah se přelévali ze strany na stranu. Soupeř vsítil o jednu branku více, nám se ani v závěrečné power-play nepodařilo puk dotlačit za záda dobře chytajícího brankáře soupeře a utkání tudíž vyhráli hráči Motoru," řekl po utkání trenér Tomáš Dzurik.

HC Dukla Jihlava - HC Mladá Boleslav 4:4
Branky a nahrávky Jihlavy: Peš, Fábry (Peš), Machovský (Škoda,Kotrba), Báťa (Fábry).

„V utkání jsme měli navrch. Bohužel své šance jsme neodkázali proměňovat a dokonce až v závěrečné power-play se nám podařilo zaplaťpánbůh vyrovnat," řekl po utkání trenér Tomáš Dzurik.

HC Dukla Jihlava - HC ČSOB Pardubice B 6:4
Branky a nahrávky Jihlavy: Kotrba, Hanák (Švejda), Báťa (Peš), Škoda (Jungwirth), Lagron (Švejda), Fábry (Peš).

„Pardubice disponují v tomto ročníků kvalitou i kvantitou. Mohli si dovolit postavit dva týmy, kdy tento tým byl doplněn o talentované hráče z klubů Pardubického kraje. Hráči z Hlinska, Poličky apod. měli svojí kvalitu, nám se ovšem vstup do utkání povedl, ujali jsme se vedení 3:0 a diktovali tempo hry. Poté jsme ovšem obdrželi dvě slepené branky a náš výkon začal mít kolísavou podobu. Střídali jsme dobré a horší pasáže hry. Nakonec jsme zaslouženě vyhráli i díky rozložení střelecké potence do všech útočných trojic, kdy šest vstřelených branek si rozdělilo šest střelců," řekl po utkání trenér Tomáš Dzurik.

HC Dukla Jihlava - HC ČSOB Pardubice A 2:8
Branky a nahrávky Jihlavy: Švejda, Hanák.

„Soupeři musím pogratulovat k jasné výhře. V první části se hrálo na jednu branku, soupeř nás přehrával a ujal se vedení 2:0. V druhé části jsme se zvedli, většina kluků hrála na hranici svých možností a podařilo se nám soupeře zatlačit a snížit 2:3. Bohužel nátlakový hokej se spoustou pohybu jsme vydrželi hrát pouze necelou druhou část hry. Poté jsme na tři střídání polevili, kvalitní soupeř toho okamžitě využil a vsítil dvě branky a bylo po zápase. V třetí části už neměli kluci psychické ani fyzické síly na zvrat, soupeř se často dostával do přečíslení a bohužel skóre narostlo do této podoby," řekl po utkání trenér Tomáš Dzurik.

Zápas o 3. místo

HC Dukla Jihlava - HC Motor České Budějovice 3:2 SN
Branky a nahrávky Jihlavy: Škoda, Peš (Fábry). Nájezdy: Báťa neproměnil, Škoda proměnil, Fábry proměnil.

„Zápas o bronz se po náročném programu turnaje rozjížděl v pozvolnějším tempu. Bylo jasné, že družstvo, které první obdrží branku, to bude mít velice těžké, jelikož sil na rozdávání již nebylo. Bohužel jsme měli méně pohybu, po zásluze obdrželi dvě branky a dostali se do nelehké situace. V půlce klání jsme zredukovali sestavu na 11hráčů, ti nechali na ledě všechen zbytek sil a dostavilo se vyrovnání. Nájezdy jsou jako vždy loterie. V první sérii ani jeden střelec nebyl úspěšný, následně v druhé sérii nás poslal do vedení krásnou střelou nad vyrážečku Škoda. Ve třetí sérii pečetil výhru opět krásnou střelou Fábry, čímž vypukla na ledě vlna nefalšované radosti a oslav," řekl po utkání trenér Tomáš Dzurik.

Sestava HC Dukla Jihlava

Sigmund, Horák – Číhal, Port, Hrbek, Jungwirth, Augusta, Kret - Fábry, Báťa, Peš – Škoda, Kotrba, Machovský – Hanák, Švejda, Lagron

Hodnocení turnaje z pohledu trenéra Tomáše Dzurika

Na turnaji, kde se ve skupině hrálo systémem 3 x 12 minut a v play-off 3 x 15 minut, jsme obsadili pěkné třetí místo. To zhruba odpovídá našim kvalitám. Jednoznačně nejlepším týmem turnaje byli domácí Pardubice, které k zázemí a kvalitnímu tréninkovému procesu mají v týmu obrovskou konkurenci šestadvaceti hráčů do pole. Díky těmto všem aspektům se jedná o nejkvalitnější tým ročníku 2004 se kterým jsme se letos střetli. Ostatní týmy, ať už Kometa Brno, České Budějovice, Rytíři Kladno či Mladí Boleslav byli na podobné či slabší úrovni než my.

Některým klukům se turnaj povedl více, jiným méně, v globálu jsme díky doplnění tří hráčů do pole z okolních klubů (Škoda – Pelhřimov, Švejda – Velké Meziříčí, Horák – Mor. Budějovice) měli poměrně vyrovnané tři formace a útočná síla se tak rozložila mezi všechny útoky. Brankáři Sigmund s Hanákem taktéž chytali spolehlivě. Pozitivem jsou výkony hráčů ročníku 2005. Oba útočníci patřili k nejproduktivnějším hráčům týmu a obránce Vojta Port byl organizátory vyhlášen nejlepším obráncem turnaje. I v druhém kvalitně obsazeném turnaji této sezóny jsme obsadili medailové pozice, což věřím, že bude pro kluky motivace do další práce.

Kanadské bodování hráčů HC Dukla Jihlava

Útočníci:
Jméno a přijmení   Z  G  A  B
Andrej Fábry       5  3  2  5
Hynek Peš 	   5  2  3  5
Maxmilián Škoda    5  3  1  4
Šimon Báťa         5  2  1  3
Max Kotrba         5  2  1  3
Petr Švejda        5  1  2  3
Ondřej Hanák       5  2  0  2
Max Machovský      5  1  0  1
Michal Lagron      5  1  0  1
Obránci:
Jméno a přijmení   Z  G  A  B
Jonáš Jungwirth    5  0  1  1
Alex Augusta 	   5  0  0  0
Lukáš Číhal        5  0  0  0
Martin Hrbek       5  0  0  0
Martin Kret        5  0  0  0
Vojtěch Port       5  0  0  0
Brankáři:
Přijmení   Z  Min.
Horák      5   100
Sigmund    5    98