Malí Dukláci na zimním soustředění v Pasekách nad Jizerou

11.02.2015 / Jiří Jungwirth

Malí hokejisté Dukly Jihlava ročníku narození 2005 a 2006 absolvovali zimní soustředění na pomezí Jizerských hor a Krkonoš - konkrétně ve středisku v Pasekách nad Jizerou.

V letošní hokejové sezoně 2014/2015 jsme navázali na minulé časy sportovních tříd, které dříve jezdívaly každým rokem na zimní lyžařská soustředění.

Při letním soustředění s ročníkem 2005 a 2006 v rekreačním středisku Trnávka, jsme se domluvili s panem Müllerem, který provozuje jak letní středisko na Trnávce, tak zimní středisko v Pasekách nad Jizerou, že bychom s hráči 3.a 4.třídy vyzkoušeli zimní soustředění na běžkách. Drtivá většina rodičů přijala tuto nabídku pozitivně, a proto se vypravilo 22 třeťáků a čtvrťáků na své první zimní soustředění na běžkách.

V zimním středisku Paseky nad Jizerou na nás čekaly výborné sněhové podmínky, které jsme plně využili. Správce nám nechal udělat přímo za penzionem kilometrové běžecké kolečko. Po prvním dopoledni nebylo znát, že skoro všichni kluci stojí na běžkách poprvé.

Po zkušenosti z prvního dne jsme se s klukama druhý den vypravili na česko-polské rozmezí, na závodní biatlonový okruh. Kluci zvládli 15 kilometrů v terénu a prokázali výborné morálně-volní vlastnosti, neboť výlet nebyl procházkou v růžové zahradě.

Další dny jsme se věnovali zdokonalení techniky běhu a bruslení na lyžích a různým závodům jednotlivců či štafet.

Program jsme hráčům zpestřili hrami na sněhu (fotbálek, ragby, přehazovaná atd.), či procházkami v lyžařském areálu. Snažili jsme se kluky rozvíjet i po stránce vědomostní, k čemuž nám sloužili společenské hry.

Za kolektiv trenérů a vedoucích si dovolím toto soustředění zhodnotit velice pozitivně (změna prostředí, výuka novým dovednostem, reakce na novou zátěž, práce v kolektivu). Rádi bychom v podobných aktivitách pokračovali i nadále.

Trenérský a pedagogický doprovod tvořili: Jiří Cihlář, Jiří Jungwirth, Patrik Bakus, Karel Loffler a Jan Křížek