Jihlavským žákům se příliš nedařilo

19.02.2015 / Jaroslav Wollmann

Svěřenci Martina Pykala cestovali na led Komety a doma hostili Přerov. Mladší žáci C si z ledu soupeře dovezli dva body, doma však prohráli. Starší žáci A nezvládli výsledkově oba souboje, herně však nepropadli. Svěřenci Tomáše Dzurika cestovali do Pardubic. Mladší žáci D si dovezli bod za remízu 7:7. Starší žáci B prohráli vysoko 1:8.

Starší žáci A

22. kolo: Kometa Brno - Jihlava 12:3 (1:0, 2:0, 9:3)
Branky a nahrávky Jihlavy: V. Brož (Zadražil), V. Brož (Najman), Najman (V. Brož). Nejlepší hráči Jihlavy: Ondřej Chaloupek, Vítězslav Brož, Pavel Svoboda.
Sestava Jihlavy:
Chaloupek (30. Krejčí) - Rašín, Jančí, Barák, Juda - Zadražil, Najman, Chlubna - V. Brož, Čermák, Svoboda - Kohout.

„K utkání jsme odjížděli pouze s 11 hráči do pole a značně oslabeni. Bohužel vzhledem k nabitému programu jsme nechtěli toto utkání odkládat. Od začátku se hrálo ve vysokém tempu a musím říct, že někteří hráči již po pár střídáních, hodně těžce oddychovali. I tak se hrál při hře 5:5 vyrovnaný hokej, bohužel jsme cenné síly ztráceli při oslabeních. Do poloviny zápasu to bylo 3:0 a je velká škoda neproměněných šancí, zvláště dvou samostatných úniků, které jsme měli. Ve třetí třetině jsme bohužel tempu hry přestali stíhat a navíc soupeř dal prakticky z každého nahození na branku gól. Závěrečná třetina tak skončila poměrem 9:3! Ve třech předchozích duelech jsme domácí vždy porazili, i dnes jsme podle mne hráli slušně, ale zkrátka chyběly síly," řekl po utkání trenér Martin Pykal.

Dohrávka 17. kola: Jihlava - Přerov 3:5 (0:2, 1:2, 2:1)
Branky a nahrávky Jihlavy: Chlubna, Homola, Najman (V. Brož). Nejlepší hráči Jihlavy: David Homola, Miroslav Juda.
Sestava Jihlavy:
Chaloupek (50. Krejčí) - Homola, Jančí, Rašín, Barák - Zadražil, Juda, Chlubna - V. Brož, Najman, Kohout - Kaltounková, Svoboda, Havel.

„Začátek zápasu jsme nehráli úplně to, co bychom měli, působili jsme hodně zakřiknutě a soupeř naplno využíval svých fyzických parametrů. Od druhé třetiny se hra začala srovnávat a i my jsme měli několik střídání, kdy jsme soupeře drželi v jeho obranné třetině. V závěrečné části jsme hosty přestříleli, náš výkon byl slušný, ale rozdíl během celého zápasu byl v zakončení. Některé střely hráčů Přerova, na rozdíl od našich, měli parametry dorostu, ale není se čemu divit při jejich výšce a váze," řekl po utkání trenér Martin Pykal.

Aktuální tabulku po 23. kole naleznete v sekci mládež či kliknutím zde.

Starší žáci B

Nadstavba 7. kolo: Pardubice - Jihlava 8:1 (4:0, 1:1, 3:0)
Branka Jihlavy: 36. Augusta. Nejlepší hráč Jihlavy: Kevin Mikeš.
Sestava Jihlavy:
Falta (30. Hrubý) – Mikeš, Nosek, Poledna, Rampír - Havel, Racek, Kochrda – Augusta, P. Brož, Machovský – Přibil, Pokorný.

„Z utkání převládá zklamání z přístupu a bojácnosti většiny kluků. V přátelských utkáních dokážeme tohoto soupeře, k tomu ještě posíleného o talentované hráče z okolí, porážet. Proto jsem věřil, že měření sil domácích bez těchto posil a nás, bez čtyř lídrů hrajících za A tým, bude vyrovnaným duelem. Bohužel opak byl pravdou a drtivá většina hráčů podala ustrašený výkon, kde jsme neměli proti dobře hrajícím Pardubicím sebemenší šanci," řekl po utkání trenér Tomáš Dzurik.

Aktuální tabulku po 8. kole nadstavby naleznete v sekci mládež či kliknutím zde.

Mladší žáci C

22. kolo: Kometa Brno - Jihlava 4:6 (3:2, 1:1, 0:3)
Branky a nahrávky Jihlavy: Polodna (Adam), Polodna (Mlejnek), Melenovský (Vranka), Pavelec (Mlejnek, Polodna), Moravec (Menšík), Menšík (Štorek). Nejlepší hráč Jihlavy: David Polodna.
Sestava Jihlavy:
Maláč - Sapík, Adam, Moravec, Chvátal, Vranka, J. Novák - Pavelec, Mlejnek, Polodna - Menšík, Michalčuk, Štorek - Melenovský, Bína, Báťa.

„Od úvodních minut jsme udávali tempo hry my a vytvořili si množství šancí. Domácí jsme v první třetině přestříleli 15:4, ale skóre bylo jaké bylo. V dalším průběhu zápasu se naše hra příliš neměnila, jeli jsme trestné střílení, několikrát byli sami před brankou, ale na gól se tak strašně nadřeme, že zbytečně děláme zápasy zajímavějšími a sami se tím připravujeme o výhry jako už tomu bylo několikrát. Z předvedené hry, přístupu kluků a celkového projevu mám dobrý pocit a je pro mne důležité, že šance si vytváříme. Kaňkou na našem výkonu je ovšem vždy jejich proměňování," řekl po utkání trenér Martin Pykal.

Dohrávka 17. kola: Jihlava - Přerov 5:6 (3:1, 1:4, 1:1)
Branky a nahrávky Jihlavy: Báťa (Melenovský), Polodna (Mlejnek), Melenovský (Báťa), Menšík (Moravec), Menšík (Chvátal). Nejlepší hráči Jihlavy: Marek Melenovský, Adam Bína, Šimon Báťa, David Michalčuk, Matouš Menšík.
Sestava Jihlavy:
Maláč (34. D. Novák, 41. Maláč) - Sapík, Adam, Moravec, Chvátal, J. Novák - Mlejnek, Polodna, Vranka - Menšík, Štorek, Michalčuk - Melenovský, Bína, Báťa.

„Zápas jsme začali výborně, vedli 3:1, resp. 4:2, i když to mělo být už po první třetině tak 6:1, kdyby naši střelci trefili branku. V minulém utkání jsme zápas dokázali i přes neproměněné šance vyhrát, dnes po opět dobrém výkonu nikoli. Nevyhrál lepší tým, ale produktivnější a efektivnější v zakončení. Bohužel hokej se hraje na góly a ne na šance a na krásu," řekl po utkání trenér Martin Pykal.

Aktuální tabulku po 23. kole naleznete v sekci mládež či kliknutím zde.

Mladší žáci D

Nadstavba 7. kolo: Pardubice - Jihlava 7:7 (3:2, 2:3, 2:2)
Branky a nahrávky Jihlavy: 1. Machovský (Kudrna), 18. Kudrna (Lagron), 29. Machovský (Kudrna, Hrbek), 33. Peš (Machovský), 37. Machovský (Kudrna), 43. Machovský (Peš), 48. Kudrna. Nejlepší hráč Jihlavy: Celý tým.
Sestava Jihlavy:
Sigmund - Hrbek, Kret, Sedlák, Augusta - Machovský, Peš, Kudrna - Lagron, Hasaj, Kain - Man.

„Kluci dnes zaslouží velikou pochvalu za týmový výkon a bojovnost. Proti kvalitnímu soupeři jsme hráli obětavě i zarputile v obraně a směrem dopředu jsme předvedli poměrně dost přímočarých, v některých případech oku lahodících přihrávek, díky kterým jsme se dostávali do samostatných úniků. Ty jsme dokázali chladnokrevně proměňovat. Soupeř nás mírně přestřílel a některé akce jsme jen se štěstím vyřešili, což k tomu ovšem patří. V okleštěné sestavě dohrávali někteří hráči s vypjetím všech sil a remízu uhráli srdíčkem, z čehož mám ohromnou radost. Za zmínku jistě stojí i to, že jsme letos prvním týmem, který po čtyřiadvaceti kolech dokázal v soutěžním utkání Pardubicím vzít body," řekl po utkání trenér Tomáš Dzurik.

Aktuální tabulku po 8. kole nadstavby naleznete v sekci mládež či kliknutím zde.