Adam Zeman bude hostovat v Olomouci, z Hané míří do Jihlavy Richard Diviš

05.05.2015 / Zdeněk Drla

Adam Zeman odchází do extraligové Olomouce. Třiadvacetiletý útočník bude na Hané hostovat do konce sezony. Opačným směrem, tedy z Olomouce do Jihlavy míří produktivní útočník Richard Diviš.

Dukla hlásí první změny v kádru. Adam Zeman bude hrát v extraligové Olomouci, z Hané na Vysočinu se v dohledné době přesune Richard Diviš. Oba budou působit ve svých nových klubech formou hostování.

„Adam dostal nabídku z extraligy, chce ji zkusit. Nebudeme mu bránit, ani se ho nezříkáme. Dveře k nám zpátky bude mít vždy otevřené. Přeji si, aby se mu v jeho novém působišti dařilo," říká na adresu šikovného útočníka, který už do nejvyšší hokejové soutěže nakoukl ve dvou případech v dresu Pardubic, jednatel Dukly Jihlava Bedřich Ščerban s tím, že zpět do Dukly bude mít vyřízeny střídavé starty.

Adam Zeman je tak dalším mladým hráčem, který poté, co vyrostl v Jihlavě, míří do extraligy. Před začátkem minulé sezony takto měnili dres obránce Roman Čermák a gólman David Rittich. Oba nyní působí v Mladé Boleslavi. Obránce Petr Šidlík pak v Karlových Varech. „Jsme pyšní na to, že se nám daří vychovávat hráče, o které je v extralize zájem," doplňuje Bedřich Ščerban.

Adam Zeman v uplynulé sezoně odehrál v základní části 37 zápasů, ve kterých nasbíral 30 kanadských bodů za 17 gólů a 13 asistencí. V play-off zapsal ve dvanácti zápasech dalších sedm bodů (3+4).

Naopak z Olomouce do Jihlavy míří zanedlouho třicetiletý útočník Richard Diviš. V dresu Dukly se představil již v minulém soutěžním ročníku - a představení to bylo více než příjemné. Ve 32 zápasech základní části nasbíral 31 bodů za deset gólů a 21 asistencí. V play-off stihl odehrát pouze sedmizápasovou čtvrtfinálovou sérii s Kladnem. Jeho bilance? Šest gólů a tři asistence.

Adam Zeman

Richard Diviš