Střelecká potence jihlavských hokejistů na ledě soupeře je zoufalá

23.10.2004 / Eva Streichsbierová

Jihlavští hokejisté jsou zatím pro své soupeře nebezpeční pouze na domácím ledě. Venku se pokaždé promění v neškodné beránky. V pátek v Litvínově prohráli už posedmé, navíc potřetí nedokázali vstřelit gól. Letošní bilance Dukly z venkovních zápasů je hrozivá. Sedm utkání rovná se sedm porážek a pasivní skóre 5:27. Není proto divu, že jí v tabulce patří až poslední čtrnáctá příčka.

Na litvínovský stadion Ivana Hlinky dorazila Dukla už bez útočníka Jiřího Jantovského. Devětadvacetiletý hokejista se sice také vydal na sever, ale narozdíl od svých, dnes už bývalých, spoluhráčů to nebylo na sever republiky, ale světadílu. Jeho novým chlebodárcem se totiž minimálně do konce letošní sezóny stal norský Bergen.

Na uvolněné místo postavili jihlavští trenéři Romana Hloucha. Ten v posledních několika zápasech nehrál, měl zlomený palec. „Pořád ještě ho mám v sádře, doktor mi prst pokaždé převáže tak abych se vešel do rukavice. Potom ho obalím molitanem a jdu na to,“ usmívá se devětadvacetiletý forvard. „Už mě to skoro vůbec nebolí, můžu hrát naplno a sádra mě nijak neomezuje. Stejně se v rukavici vždycky zlomí.“
V Litvínově se jihlavští střelci znovu neprosadili. Už podruhé za sebou vyšli na soupeřově hřišti zcela naprázdno. „Bohužel nám to tam nepadá. V tom je náš největší problém. Myslím, že jsme tady neodehráli vůbec špatné utkání, tedy až na první třetinu, ale nedali jsme gól,“ smutně hodnotil páteční zápas Roman Hlouch.

Dukle tentokrát nepomohla ani nová střelecká zbraň, Roman Kaděra. Ten se sice dostal hned do několika velmi dobrých šancí, další navíc poctivě připravoval svým spoluhráčům, ani jedna ale neskončila v Jarinově síti. „Je to velmi zkušený hráč, který ví co dělá. Určitě je pro nás přínosem,“ pochvaluje si svého nového parťáka v útoku Tomáš Čachotský. „Pro mě osobně je velkou školou hrát vedle něj. Můžu se jenom učit.“ Dvaadvacetiletý hokejista měl vedle sebe dobrého učitele už loni, tehdy pravidelně nastupoval po boku Petra Kaňkovského. „Každý z nich hraje trochu jiný styl. Káďa je napravo, Petr byl centr. Roman je trochu víc techničtější, Kani byl zase hodně do přesilovek. Svým způsobem jsou si ale hodně podobní,“ říká mladý jihlavský útočník.

Už v neděli čeká Duklu v extralize další severočeský soupeř. Na Horáckém zimním stadionu se představí Liberec a Jihlava má Bílým Tygrům co oplácet. Ve 4. kole jim totiž podlehla vysoko 1:5. „Musíme proti nim hrát tak jako s Kladnem. Dobře bránit, chodit do těla a pořádně jim znepříjemňovat hru. No a hlavně musíme dát víc gólů než oni,“ zná recept na úspěch útočník Roman Hlouch.